Simultan 2012

  • by

SIMULTAN 2012 – APEL PENTRU PROIECTE VIDEO
———————————-
SIMULTAN FESTIVAL #8 | ‘The beginning of the end’
11-13 oct. 2012 timisoara, romania

Data limita: 15 septembrie 2012
———————————-

INFORMATII GENERALE SI TEMA
SIMULTAN este un festival dedicat artei media si experimentului artistic, facand o punte de legatura intre diferite medii.
Initiat de un grup de artisti, festivalul Simultan s-a nascut ca un proiect artistic avand scopul de a creea un context cultural al prezentului pe scena locala, incurajand formele noi si inovative de exprimare artistice, in domeniul artei vizuale si sonore. Anual, in cele trei zile de evenimente au loc proiectii de arta video, live performance-uri audio-vizuale, concerte de muzica experimentala, instalatii si conferinte.

A VIII-a editie a Festivalului Simultan se va desfasura in perioada 11-13 octombrie, cu titlul ‘The Beginning of The End’ (TBOTE). Tema doreste sa reflecte asupra fenomenului 2012, care cuprinde o serie de ipoteze cataclismice sau de transformare.

Anul 2012 este considerat anul schimbarilor, s-au nascut diverse teorii conspirationiste asupra apocalipsei si sfarsitului lumii – aceste credinte sau speculatii sunt legate de calendarul lung Mesoamerican, conform caruia se incheie un ciclu in istoria Terrei si a omenirii. O interpretare New Age-ista a acestei tranzitii ar fi ca aceasta data marcheaza inceputul unei noi ere, o transformare pozitivă fizică sau spirituală, abandonarea dependenţei de planul material permitand umanităţii să intre într-o nouă epocă, una a armoniei universale. ‘TBOTE’ chestioneaza cum este perceputa aceasta transformare in contextul socio-politic si economic de catre individ si cum anume aceste interpretari ne afecteaza prezentul.

CONDITII DE PARTICIPARE

Simultan asteapta lucrari video cu caracter inovativ, care folosesc tehnologia intr-un mod creativ sau au la baza un scenariu inedit.
– categorii: video, video experimental, fictiune, documentar, documentar experimental,
motion graphics, animatie experimentala, digital/generativ
– numar lucrari: maximum doua /autor
– durata: maximum 10 minute fiecare lucrare

MODUL DE APLICARE
1. online: recomandam serviciile ca www.wetransfer.com (pana la 2GB),
sau prin link direct de download de pe server personal sau alte servere. Linkul se trimite prin email.
– adresa email: application [at] simultan.org
2. prin posta: pe DVD – data sau DVD-Video
– adresa: Asociatia Simultan / OP. 1 – CP. 350, Timisoara, Romania

MAI MULTE DETALII SI FORMULAR pe site.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)