Vot Cultura 2012

  • by

Vin alegerile parlamentare, bun prilej de a ne reaminti ca dragul domeniu cultura e mai subfinantat ca niciodata. CSCI si MetruCub vor scoate in noiembrie o Charta pentru Cultura Vie.

Coaliția Sectorului Cultural Independent anunță proiectul VOT CULTURA 2012, organizat împreună cu Asociația MetruCub – resurse pentru cultură în perioada august-noiembrie 2012. Proiectul se desfășoară la București, Cluj și Timișoara și are ca parteneri Fundația Gabriela Tudor, Fundația AltArt și Institutul Intercultural Timișoara. VOT CULTURA 2012 este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Lansat în contextul în continuă regresie pentru desfășurarea proiectelor artistice și culturale din ultimele luni, VOT CULTURA 2012 urmărește discutarea priorităților pentru cultură în perspectiva alegerilor parlamentare din decembrie 2012. Proiectul dorește să provoace și să lanseze o dezbatere reală a unor teme de interes comun pentru sectorul cultural non-profit și pentru cel public.

În centrul preocupărilor actuale ale Coaliției Sectorului Cultural Independent (CSCI) stă nevoia susținerii publice a culturii vii, adică a culturii generate aici și acum, în relație cu prezentul, și prin urmare purtătoare a unui interes public larg în România. Demersul insistă asupra necesității de a articula perspective asumate de către partidele politice care participă la alegerile parlamentare din acest an.

CSCI consideră că în România secolului 21 programul politic al partidelor trebuie să includă priorități pentru sectorul cultural și rolul culturii în societate, iar aceste opinii trebuie comunicate și discutate cu cetățenii si cu profesioniștii din domeniul cultural. O serie de astfel de priorități, reunite sub numele Charta pentru cultura vie, vor fi înaintate partidelor politice în urma consultărilor pe care CSCI le organizează în cadrul proiectului la București, Cluj și Timișoara, precum și în mediul online.

Charta pentru cultura vie va fi prezentată public în cadrul unui eveniment programat a avea loc în data de 7 noiembrie 2012 la București. Mai multe detalii despre acțiunile și proiectele Coaliției Sectorului Cultural Independent sunt disponibile la http://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com/.

Leave a reply (we review all comments)