booty Looting

Ultima Vez, booty Looting

A sosit momentul unuia dintre cele mai asteptate evenimente ale anului. eXplore dance festival prezinta, in premiera in Romania, booty Looting, cel mai recent spectacol al faimoasei companii de dans, Ultima Vez, la numai cateva luni de la rasunatorul succes al premierei din cadrul Bienalei de la Venetia, si reprezentatiile ulterioare din Praga si Viena.
Pregatiti-va sa fiti catapultati intr-un mix fascinant de miscare, muzica, teatru si fotografie in datele de 2, 3 și 4 octombrie, de la ora 20.00, la un spectacol care ii va face pe multi sa exprime cu greu in cuvinte energia dansului. La WASP (str. Ion Minulescu, 67-93).

Compania belgiana Ultima Vez implineste anul acesta 25 de ani de la infiintare, iar fondatorul sau, coregraful si regizorul Wim Vandekeybus, vede acest moment ca pe o ocazie de a privi la ce ii asteapta de acum inainte. Wim Vandekeybus spune despre booty Looting, ultima lui productie, ca este o experienta foarte personala. Departe de a fi un feel-good play, cere foarte mult din partea publicului. Pe scena sunt 8 artisti: 6 performeri, muzicianul Elko Blijweert si fotograful Danny Willems. Fotograful contribuie la distorsionarea memoriei. Fascinat de puterea generata de fotografie, Wim Vandekeybus declara ca aceasta adauga intoteauna ceva, transforma sau omite, si inseala privitorul. Danny Willems fotografiaza in timp real pe scena iar rezultatele sunt proiectate pe un ecran de mari dimensiuni. In acest mod, publicul poate urmari atat procesul real, cat si fictiunea: rareori ceea ce se intampla pe scena coincide cu imaginea de pe ecran. Fotografia poate crea sau modifica amintiri.

Wim Vandekeybus se reintoarce la Bucuresti dupa succesul cu Monkey Sandwich din 2010, prezentat in cadrul eXplore dance festival #5. Cel mai recent spectacol al companiei, booty Looting, combina diferite medii intr-un intreg autentic si coerent, demonstrand faptul ca Wim Vandekeybus ramane una dintre cele mai importante voci in dansul contemporan, testand de fiecare data limitele a ceea ce publicul se asteapta de la un spectacol de dans.

booty Looting promite a fi spectacolul care va marca editia a 7-a eXplore dance festival, si, cu siguranta, ramane evenimentul anului in artele spectacolului.

Tags:

1 thought on “booty Looting”

Leave a reply (we review all comments)