Gradina Franceza la Gara de Nord

Program deschidere: 27 septembrie ora 19.00 (sala Elvire Popesco, IFB – bd. Dacia nr. 77)

Artistul francez Laurent Weiss a creat un complex de instalatii efemere din rachita si crengi fixate pe sol, care vor schimba perspectiva asupra Garii de Nord in perioada 27 septembrie – 7 octombrie.

Cuiburile Sonore ale lui Laurent Weiss fac parte din a treia editie a proiectului Arta si Peisaj al Institutului Francez din Bucuresti, coordonat de peisagistul urbanist Nicolas Triboi.

ditia de anul acesta se desfasoara in 3 locuri din Bucuresti: curtea Institutului Francez (Dacia 77), Piata Verona (langa Biserica Anglicana) si Gara de Nord. Tema, Strigatul peisajului, propune o revizitare a peisajelor prin sonoritatea lor ; ca este vorba de sunetele specifice unor piatete urbane, ale unor mici ulite de tara sau ale unor paduri, sau cele distincte ale unor clopotei prinsi in varful unor crengi.

Editia a treia propune si o seara de dezbatere pe tema identitatii sonore a peisajului, si se bucura de participarea artistei Maria Balabas si a proiectului Open Shout, instalatie manifest prezentata pe insula San Servolo din Venetia la deschiderea evenimentului OPEN 15

Tags:

1 thought on “Gradina Franceza la Gara de Nord”

Leave a reply (we review all comments)