LIFX – becul controlat prin WiFi

Multicolor, eficient energetic si cu o durata de viata de pana la 25 de ani, LIFX e o minunatie de bec tip LED pe care il controlezi de la distanta prin WiFi (cu smartphone-ul).

Instalarea e simpla: se inlocuieste becul vechi cu cel nou si apoi se descarca aplicatia de iPhone sau Android. Distractia abia acum incepe – pe langa faptul ca ii poti controla culoare (asortand-o poate cu ce mai ai prin camera), il pot si regla sa se porneasca si sa se opreasca automat de fiecare data cand intri sau iesi din camera. Se ingrijeste si de extremele zilei – dimineata te scoli cu o lumina mai puternica, iar seara adormi cu o lumina care scade treptat in intensitate. Si asta nu e tot: creeaza o super atmosfera sincronizandu-se cu beat-ul de la muzica pe care o asculti. Cu atatea functionalitati promise, nu e de mirare ca autorul Phil Bosua a strans deja (la ora redactarii acestui post) peste 1.300.000$ intr-o saptamana de la 8701 sustinatori, desi isi propusese o tinta de 100.000$.

Pe langa dinamica si comoditatea casnica pe care o aduce, LIFX are nesfarsite aplicabilitati in zona fotografiei si a controlului luminii.

Pagina de Kickstarter.
Articol de pe Petapixel.

2 thoughts on “LIFX – becul controlat prin WiFi”

  1. Bun, din pct de vedere al eficientizarii consumului de energie e bun, dar acum vin si eu cu o intrebare: daca tot stai sa te joci cu luminile de pe telefonul tau smart, tot regland intensitatea, tot primind notificari si asa mai departe, de cate ori trebuie sa-ti pui la incarcat telefonul pe parcursul unei zile? si atunci, mai intreb, unde e mai e economia de energie??? Multumesc.

Leave a reply (we review all comments)