eXplore Dance Festival #7

Incepe eXplore dance festival #7!

Facebook event
Program complet [PDF]
informatii si rezervari bilete – office@exploredancefestival.ro

eXplore dance festival a ajuns deja la a 7-a editie, timp de-a lungul caruia o lista impresionanta de artisti au reusit sa exploreze Bucurestiul si publicul sau. Oportunitatea de a fi activ, de a-si asuma aceleasi riscuri ca si artistul sunt lucruri care ofera publicului o pozitie privilegiata la editia din acest an, lansata cu tema A-Dance.

In perioada 15 septembrie – 21 octombrie, eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance & Performance Festival isi va incanta publicul cu un numar record de performance-uri. Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale editiei, booty Looting, creat de catre Wim Vandekeybus/Ultima Vez (BE), va fi prezentat in premiera in Romania, pentru publicul eXplore dance festival, in datele de 2, 3 și 4 octombrie, ora 20.00. Ca sa ne oprim doar asupra catorva dintre lucrurile de neratat de anul acesta, enumeram:

  • performance-urile semnate de Jan Martens (BE/NL), Janez Jansa (SI), Jeremy Wade (USA/DE) si Eleanor Bauer (BE/USA)
  • spectacolul de vertical dance semnat de Marianna Andrigo (IT)
  • precum si instalatiile semnate de Superamas (AT/FR/BE) si Dalija Acin Thelander (RS), dar si multe alte exclusivitati.

Biletele vor fi puse in vanzare cu 1h inainte de inceperea spectacolelor.
BILET EXPLORE DANCE FESTIVAL: 10 RON/SPECTACOL; 15 RON/ZI
BILET SPECTACOL BOOTY LOOTING/ ULTIMA VEZ: 20 RON
BILET PLATFORMA: 10 RON/SPECTACOL; 20 RON/ZI

Deschiderea oficiala a eXplore dance festival 2012 are loc sambata, 15 septembrie, ora 20.00, la sala ArCuB, cu performance-ul A small guide on how to treat your lifetime companion, in care ghizii nostri vor fi Jan Martens si Steefka Zijlstra (BE/NL), urmat de Transformability, Willy Prager (BG/DE), un performance-alegorie a nevoii societatii de a juca, dar, in acelasi timp, unul dintre putinele locuri in care ne putem demasca. Duminica, ora 17.00, Maria Balabas si Daria Ghiu ne invita sa redescoperim Bucurestiul in tacere, printr-o Plimbare Sonora. Performance-ul incepe din locatia nou-nouta a festivalului, spatiul WASP (Str. Ion Minulescu, nr. 67-93, sector 3, punct de reper Fabrica Flaros, metrou Timpuri Noi). Iar luni, 17 septembrie, 20.00, la ArCuB, BLOOM! dance collective (HU) prezinta The end is near, un performance care pune sub semnul intrebarii conceptele de perfectiune si excelenta ale eroului modernitatii.

A small guide on how to treat your lifetime companion, foto: Stephan Van Hesteren (click for trailer)

Nu lipsesc proiectiile de film (documentare si scurt-metraje), workshop-uri (pentru prima data de light design si hip-hop). Programul mai cuprinde artist talks, lectures, workshop-ul Critical Endeavour pentru tineri jurnalisti si critici de dans, si pentru al treilea an consecutiv, MEET THE NEXT GENERATION, activitate dedicata sprijinirii tinerilor dansatori si coregrafi. eXplore dance festival va gazdui anul acesta, intre 11 – 14 octombrie, Platforma Romaneasca de Dans Contemporan si Performance 2012.

Tags:

1 thought on “eXplore Dance Festival #7”

  1. Pingback: Program Romanian Contemporary Dance and Performance Platform | Feeder

Leave a reply (we review all comments)