Tudor Giurgiu despre anii 90

  • by

I-am pus cinci intrebari scurte lui Tudor Giurgiu. Nu neaparat despre oameni si melci, cat despre Romania de acum ceva timp, asa cum a trait-o el. Vedeti mai jos ce-a iesit.

1. Daca ar fi sa caracterizezi anii 90 in cateva cuvinte, cum ar fi ei pentru tine?
Cei mai tari. Haos, scandal, no rules, Sarpele Rosu, expati, viata traita la maximum. Romania la momentul zero.

2. Ti-a trezit nostalgii personale lucrul la Despre oameni si melci?
Evident. Mi-am adus aminte de perioada copilariei si a adolescentei. De momentele cind te duceai in vizite de protocol la rude sau la prieteni si erai servit cu faimoasa dulceata sau marmelada a casei. De muzica acelor ani, de primele reclame total timpitzele care ne-au populat ecranele.

3. Ce faceai cand a fost concertul Michael Jackson in Romania? Si cum se trece in film de la Michael la karaoke cu Puya?
Pai tineam de cablurile singurului cameraman care filma lesinurile si reactiile fanelor, fix linga scena. Stateam cu ochii la megastar si ma tineam tare pentru ca imi vibrau plaminii de la boxe de simteam ca imi explodeaza. Puya apare in film pentru ca imi e foarte simpatic, cred ca are un mare talent pt film, inca insuficient exploatat. Nu stiam ce rol sa-i gasesc si m-am gindit imediat la scena de karaoke din finalul filmului, asa ca are o aparitie absolut bestiala cintind “Drumurile noastre toate” alaturi de Monica Birladeanu.

4. Ai condus vreodata un ARO? Cum a fost? De ce fabrica ARO? Are vreun simbol sau putea fi orice alta fabrica?
Nu am condus, nici macar la filmari. De ce ARO? Pentru ca de-aici a plecat stirea reala, faptul divers care l-a condus pe Ionut Teianu sa scrie scenariul acestui film. Ideea muncitorilor care ar putea dona sperma pentru a-si salva uzina a aparut in 2002 la Cimpulung la uzina ARO asa ca ne-am gindit sa pastram punctul de plecare al povestii si sa nu inventam noi alta fabrica.

5. Ce-ai fi facut in locul lui George (Andi Vasluianu) pentru a salva fabrica?
Probabil ca as fi incercat un troc, o intelegere cu directorul fabricii. Imposibil sa nu fi reusit ceva, macar sa salvez citiva oameni de la concediere.

Leave a reply (we review all comments)