3D Innovation Lab

Andrei Pascale vrea sa faca un 3D Printing Lab in Romania, iar cei de la CROS il sustin. Deocamdata a aplicat la concursul de granturi “Raiffeisen Comunitati”. Daca va place ideea de a putea produce cam orice obiect, strat cu strat, atunci raspanditi vestea si votati-o pe site, pana la finalul saptamanii [se face intai cont, apoi se cauta proiectul in pagina de granturi].

Si nu uitati, tehnologia ne paste pe toti.  Aflati mai multe despre imprimarea stereolitografica de pe urmatoarele link-uri:

Iata mesajul oficial de sustinere:

Viitorul poate trece şi prin România.
Mai avem o săptămână ca să nu treacă pe lângă.

Astăzi spaţiul de comerţ stradal din oraşele noastre se împarte frăţeşte între farmacii, săli de jocuri, bănci şi supermarket-uri. Dar cât de curând îşi va face loc la parterul blocului tău un loc mult mai interesant. Acolo vei putea manufactura rapid obiecte pe care altfel n-ai putea sa le obţii la un asemenea nivel de detaliu. Şi nu numai.

Fă cunoştinţă cu imprimarea 3D.
3D? Cum adică 3D?

Strat cu strat şi urmând o matriţă, orice obiect poate fi tipărit prin stereolitografie, sau, mai simplu, imprimare 3D. E atât de magic precum sună, iar cei de la Makerbot au explicat-o mai bine cu al lor Replicator. E vorba de o maşinărie – un roboţel, să-i zicem – care poate face cam orice-ţi doreşti. Da, atât de tare e. Probabil că ne va zgudui lumea din temelii, aşa cum a făcut-o Internetul, sau poate chiar mai mult.

3D Innovation Lab este proiectul prin care noi, cei care ne luăm învățarea în propriile mâini, ajungem să construim spațiul în care creativitatea și curajul de a schimba lumea se întâlnesc în cele mai inovative experimente. Cum facem asta?
1. printr-un laborator de inovație 3D,
2. printr-un eveniment în care vei afla cum cele mai noi tehnologii te lasă să renunți la barierele imaginației,
3. printr-o competiție care te va provoca să găsești ideile care schimbă lumea în care trăiești și care iți va transforma proiectul într-un prototip 3D,
4. printr-o caravană care iti va plimba idea (prototipul 3D) prin Bucuresti.

Dacă te-ai entuziasmat la fel de tare ca noi, ne poți ajuta votându-ne în concursul de granturi Raiffeisen Comunități.
Trebuie să-ți faci cont pe https://raiffeisencomunitati.ro (verifică-ți mailul, acolo vine codul de validare) și apoi să ne cauți în lista de proiecte din pagina de granturi > https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ (concurăm în București, la categoria Educație). Pentru și mai multe detalii intră aici >
http://tinyurl.com/VOTEAZA-NE și aici > https://www.youtube.com/watch?v=vfoBLcKEVyM

3 thoughts on “3D Innovation Lab”

  1. Nu numai ca au existat, dar au adus “externi” sa le foloseasca imprimanta, cu o luna inainte de a le expira materia prima pentru imprimare.

    Asa ca daca tot nu au folosit imprimantele pentru proiecte destepte, au transformat tot materialul de primare (care altfel expira si ar fi devenit inutilizabil) in globuri de craciun 🙂

  2. Poate ar trebui trasi la raspundere si cei de la facultatea de arhitectura, unde de cel putin 1an, se afla imprimante 3d care stau nefolosite pe motiv ca nu au bani de materiale. Scuze ieftine. Ca fapt divers studentii nu au acces la ele, acestea fiind destinate exclusiv profesorilor, care nu le-au folosit nici macar o data.

Leave a reply (we review all comments)