Autostrazi suspendate

Intaiul oras al tarii se pregateste sa devina mai prietenos cu masinile si uita ca cei ce le conduc sunt oameni care odata coborati de la volan devin pietoni, adica acea specie urbana pentru care o autostrada ar trebui sa fie ceva indezirabil. S-a aprobat cel mai scump proiect din istoria Bucurestiului, in valoare de o mie cinci sute de miliarde de euro un miliard cinci sute de euro.

Nu-s urbanist, insa imi displace profund ideea de a mai cheltui o tona de bani (o sa fie si taxa de drum, stati linistiti) pentru ceva ce probabil ca ne va deranja in viitor, cand ne vom da seama ca nu ne place si ca e poluare. Cel putin asa fac catalanii la Glories, sau coreeni la Seoul.

Referinte: constructia intersectiei Glories / urban freeway removal / promisiuni electorale / Nicusor Dan.

Sursa foto: Hotnews

4 thoughts on “Autostrazi suspendate”

  1. Cred ca au gresit aia de la realitatea pretul in euro. N-are cum sa coste 1500 miliarde euro. Poate 1,5 miliarde. Zice asa: “Conform documentului prezentat executivului Capitalei, costul total al lucrării va fi de 6,83 miliarde lei, adică de 1,570 miliarde euro.”

  2. Aoleu, vedeti ca sunt 1,570 miliarde de euro, nu 1.570 miliarde. Deci va costa un miliard jumatate, nu 1500 miliarde. Oricum tot o prostie e.

Leave a reply (we review all comments)