Kinobus

  • by

Niste francezi sunt intr-un turneu (est-)european cu al lor microbuz cu filme. Duminica ajung la Bucuresti, la Make a Point.

Facebook event / website.

KINOBUS LA BUCURESTI

Caravana Kinobus este un laborator mobil de creatie spontana in domeniul cinematografiei independente.

In fiecare vara, cei 15 membri, originari din Franta, pornesc la drum prin Europa cu microbuzul lor deja celebru in cercurile kino. Fiecare popas, in general in zone rurale, unde filmul este prea putin (sau deloc) reprezentat, este prilej de filmari si voie buna, alaturi de comunitatile locale cu care cineastii leaga prietenii si fac filme scurte, pe care mai apoi le si proiecteaza, spre deliciul acestora si in spiritul miscarii internationale Kino: “Do well with nothing, do better with little and do it now!”

Vara acesta, drumul ii poarta pe kinoitii de la Kinobus din Franţa pana in Bulgaria – trei dintre opririle lor desfasurandu-se pe teritoriul Romaniei: la Gura Raului (lângă Sibiu) 11-14 august, Timisoara 15-18 august si Bucuresti 19 august.

La Bucuresti, duminica seara, incepand cu ora 18:30, la sediul Make a Point*, vom avea ocazia sa-i cunoaştem si sa vedem filmele scurte realizate pe tot parcursul rutei actuale, in aproximativ o ora si jumătate. Dupa vizionare, ne intindem la party si povesti, si aflam mai multe despre Kinobus si miscarea Kino in general.

*Sediul principal al MAKE A POINT se afla la parterul fostei fabrici de textile Postavaria Romana (1925-2008), pe locul sectiei de repasat, acolo unde, sub lumina slaba, tesatoarele corectau erorile din stofele finisate.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)