Azi am vazut graffiti virtual si mamuti 3D cu aplicatia gratuita Orange Explorer

Azi am dat o fuga la metrou sa vad cum se comporta Orange Explorer, noua aplicatie pentru smartphone-uri bazata pe Augmented Reality.
Apoi am mers la Muzeul Antipa pentru a vedea cum prin viata mamutii.
Pe scurt, Orange Explorer este o  aplicatie mobila ce-ti permite sa accesezi anumite informatii vizuale ce altfel sunt ascunse in spatele (mai exact in fata) unui cod-marker.
La metrou, sunt o serie de panouri ce contin un astfel de cod-marker ce te indeamna sa descarci aplicatia pentru a vedea o expozitie virtuala de graffiti realizata de Serm, Mist, Suflo si Boeme. Exista si un concurs de graffiti unde publicul poate inscrie lucrari ce au sansa de a fi afisate in galeria virtuala de la metrou. Detalii aici.
La Antipa poti vedea 2 mamuti animati 3D si-ti poti face poze cu ei.
Eu am luat un mamut “la pachet” si m-am jucat cu el acasa pe monitor.
Aceste 2 exemple sunt doar inceputul, Orange Explorer urmand sa vina pe viitor cu content nou.

Imagini mai mari (si mai multe) aici.

Mai jos comunicatul oficial:

Incepand cu 28 iunie, Orange lanseaza aplicatia Orange Explorer ce permite posesorilor de smartphones sa interactioneze si sa redescopere mediul inconjurator intr-un mod surprinzator, folosind tehnologia Augmented Reality. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Google Play pentru telefoanele cu Android si din App Store pentru iPhone.
Pentru inceput, Orange Explorer propune doua interactiuni: prima expozitie virtuala de graffiti la metrou din Romania si o intalnire inedita cu mamutii la Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” din Bucuresti.
Astfel, pentru expozitia virtuala de graffiti, cei mai cunoscuti artisti urbani din Romania au realizat opt desene ce pot fi vazute cu ajutorul aplicatiei Orange Explorer in statiile metroului bucurestean intre 28 iunie – 28 iulie. In plus, orice pasionat de graffiti are sansa sa se alature acestei expozitii cu un desen propriu. Tot ce trebuie sa faca este sa intre pe www.nelimiteaza-te.ro/graffiti si sa realizeze un desen folosind aplicatia speciala de graffiti.
Cea de-a doua interactiune face parte din politica de responsabilitate sociala Orange, prin care compania isi propune sa utilizeze tehnologiile de care dispune pentru a atrage cat mai multe persoane in muzee si institutii culturale, punandu-le la dispozitie noi beneficii si facilitand accesul la informatii culturale. Astfel, cu ajutorul Augmented Reality, Orange ofera vizitatorilor Muzeului National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” din Bucuresti o intalnire speciala cu mamutii. Ei pot vedea mamutii cum prind viata, pot interactiona cu ei sau isi pot face poze cu ei.
“Am vrut sa valorificam lumea virtuala asa cum nu a mai facut-o nimeni pana acum, oferind in acelasi timp o demonstratie ca accesul la acest spatiu este simplu si la indemana tuturor. Acesta este doar primul pas, un start pentru alte proiecte care vor imbogati aplicatia Orange Explorer si care au ca scop crearea unui teren nou de divertisment pentru utilizatori.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange România.
Aplicatia Orange Explorer este compatibila cu smartphone-uri ce au sisteme de operare cu versiunile Android 2.3 si iOS4. Interactiunea si afisarea elementelor in Augmented Reality folosesc camera telefonului si presupun scanarea unor coduri-markere aflate in locațiile ce pot fi aflate chiar din aplicație.
Orange Explorer este oferita gratuit de Orange si a fost dezvoltata de Hyperactive si Mobileworks. Pentru partea de creatie, strategie, logistica si implementare a campaniei media au participat Initiative Media si Publicis.
Detalii despre aplicatia Orange Explorer pe www.nelimiteaza-te.ro/despre-orange-explorer

1 thought on “Azi am vazut graffiti virtual si mamuti 3D cu aplicatia gratuita Orange Explorer”

Leave a reply (we review all comments)