Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012 @ Biblioteca Națională a României

ShortsUP prezinta Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012 @ Biblioteca Nationala a Romaniei

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte are loc anul acesta pe 23 iunie la Biblioteca Națională a României, outdoor, dacă vremea o permite sau în interiorul bibliotecii dacă vremea va fi ploioasă. Anunțată inițial cu o săptămână mai devreme (16 iunie), noaptea celor mai valoroase scurtmetraje ale anului se mută pe 23 iunie în efortul de a sincroniza proiecția de la București cu alte 4 orașe din țară.

Eveniment ShortsUP aflat la a 4-a ediție, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte aduce laolaltă scurtmetrajele anului, cele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, sau Tribeca. Nu puteau lipsi din program unele dintre cele mai valoroase filme scurte românești din ultimul an.

Adrian Sitaru revine în programul Nopții Lungi după ce anul trecut au fost proiectate trei filme scurte ale sale în secțiunea Going UP. Regizorul român se reîntoarce mereu cu succes la filmul scurt, chiar și după consacrarea prin lungmetraje. Chefu’ e o comedie despre interminabilele discuții între vecini: ce face un băiat de 17 ani acasă când mama lipsește si, mai ales, cum reacționează vecinele? Un film scurt care și-a început de curând circuitul festivalier și a fost prezent la Cannes în urmă cu doar câteva zile.

Apele tac (r. Anca Miruna Lăzărescu) este o dramă care te ține cu sufletul la gură despre doi tineri care vor să fugă din țară. Fiecare are nevoie de celălalt, dar lipsa deplină de încredere naște ezitări. În plus, unul dintre ei, interpretat de Andi Vasluianu, trebuie să-și lase soția în urmă. Este scurtmetrajul românesc despre care s-a vorbit cel mai mult în ultimul an. A fost invitat la peste 100 de festivaluri internaționale, a câștigat peste 34 de premii, a fost nominalizat la Berlin și distins cu două trofee Gopo.

În filmul De azi înainte (r. Dorian Boguță) personajul principal primește cadou la aniversarea de 18 ani o lecţie de şofat, o sticlă de vodcă şi o discuţie îndrăzneață despre femei. O surpriză îi dă însă peste cap toată aniversarea. Cel mai bun film românesc la NexT 2012.

Țipătul (r. Sebastian Cosor) este una dintre cele mai surprinzătoare animații din ultimii ani. În doar 3 minute, filmul dezvoltă într-un mod ingenios tema celebrei lucrări plastice a expresionistului Edvard Munch, “The Scream”. Dublu câștigător la Anim’est și la alte competiții.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se pot achiziționa prin MyTicket și Eventim la prețul de 30 de lei sau în ziua evenimentului, la intrare, la prețul de 40 de lei. Detalii despre noaptea scurtmetrajelor găsiți pe site-ul www.shortsup.ro, acum într-o versiune îmbogățită ce include recomandări de filme scurte și bune.

Facebook event.

Tags:

1 thought on “Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012 @ Biblioteca Națională a României”

Leave a reply (we review all comments)