Norzeatic si Khidja cântă la Festivalului Internaţional de Film PELICAM Tulcea

  • by
Norzeatic si Khidja cântă la Festivalului Internaţional de Film PELICAM Tulcea

Norzeatic si Khidja cântă la Festivalului Internaţional de Film PELICAM Tulcea

Norzeatic si Khidja cântă la PELICAM în aer liber

Pelicam aduce concerte, workshops şi premii pentru publicul tulcean

În data de 16 iunie Norzeatic şi Khidja, proiect hip-hop cu influenţe jazz, funk, electro având în prim-plan pe cunoscutul Vexxatu Vexx, vor susţine un concert în cadrul Festivalului Internaţional de Film PELICAM în Piaţa Civică din Tulcea. Intrarea liberă ca pentru toate filmele şi evenimentele din timpul festivalului.

Înainte de concert tulcenii vor avea şansa de a asista tot în aer liber la premiera naţională a filmului ARAL THE LOST SEA, film regizat de Isabel Coixet, regizor ce a concurat pentru premiile Palme d’or şi Ursul de Aur la Berlinale. Filmul, narat de actorul britanic Sir Ben Kingsley, celebru pentru interpretarea sa din filmul Lista lui Schindler şi pentru rolul care i-a adus un premiul Oscar respectiv filmul GANDHI, povestete intr-un mod poetic cvasidisparatia mării Aral.

Sâmbătă Sonoră, în ziua de 16 iunie, va prezenta într-un “listening session” inedit, un experiment muzical şi instrumental în prima audiţie numit “Somnoroase Pasarele” cu Gili Mocanu.

În ziua de duminică 17 după filmul Gasland, în regia lui Josh Fox, film câştigător al Premiulului Juriului Sundance şi nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film documentar, va urma o dezbatere publică pe tema exploatării gazelor de şist, cu specialişti pe tema că Georgeta Ionescu, avocat şi expert în gazele de şist cât şi grupul din Bârlad din Asociaţia VIRA.

Workshop-urile care vor avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică, 16 şi 17 iunie, vin din partea Centrului de Informare şi Educare în Managementul Deşeurilor Tulcea, care va aduce copii între vârstele de 7-14 ani din şcolile Tulcea, pentru a ne arăta cum putem da valoare deşeurilor într-un atelier de creaţie practic, cu sprijinul Asociaţiei Centrul Europeanu pentru Diversitate EU divers din Tulcea.

Mai Mult Verde va fi prezent şi în a doua zi a festivalului, sâmbătă 16 iunie, cu un film despre colectarea deşeurilor prezentat de Andrew Matusick, film care atrage atenţia asupra importanţei colectării selective a deşeurilor în locurile special amenajate în vederea reciclării.

Cu sprijinul Ateliere fără Frontiere, care va oferi 10 calculatoare recondiţionate, PELICAM organizează un concurs pentru ONG-urile locale Tulcea, care va premia atât implicarea lor pe plan local şi naţional în proiecte de mediu cât şi proiectele implementate ale acestora.
In ziua de duminică 17 iunie Ateliere fara Frontiere va sustine un workshop pe tema reciclarii.

Mai multe informaţii despre evenimentele, dezbateri, concurs si inscrieri la workshop-uri gasiti pe pagina site-ului www.pelicam.ro cât şi pe pagina de facebook PelicamIFF.

Intrarea este liberă pentru toate evenimentele.

Festivalul Internaţional de film despre mediu şi oameni PELICAM este organizat de Asociaţia Culturală Les Herbes Folles. Sponsorul principal al evenimentului: APA NOVA Bucureşti, o companie VEOLIA. Sponsor PIFF 2012: Renault. PIFF 2012 este organizat cu spirjinul Primăriei Municipiului Tulcea şi al Centrului Cultural Jean Bart Tulcea şi în parteneriat cu Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, Independenta Film, Clorofilm şi Sâmbăta Sonoră.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)