Rokolectiv 2012 @ MNAC

Rokolectiv 2012 @ MNAC

Rokolectiv 2012 @ MNAC

Ajuns la a saptea editie, festivalul Rokolectiv revine intre *19 si 22 aprilie* la MNAC (Muzeul de Arta Contemporana) si Universitatea Nationala de Muzica, cu concerte, instalatii si filme documentare.

Programul din acest an se deschide *joi (19.04)* la Conservator (UNMB), cu un performance Hauschka, o interventie neortodoxa asupra pianului preparat cu mingi de ping-pong, benzi adezive si alte obiecte profane, urmat de aparitia infuzata de reminiscente 80s a Mariei Minerva, diva lo-fi a labelul-ui 100% Silk.
*
Vineri (20.04)* festivalul se muta la MNAC, cu instalatii si proiectii de filme documentare in mediateca si concerte live pe terasa acoperita de o structura transparenta. Dixon este capul de afis al primei seri, cu un set de dans atent construit, iar duo-ul londonez Disclosure va face o demonstratie inedita de R&B-tronica. Tanarul producator de la Marea Neagra, Anadolchioi, isi face prima aparitie live sub acest pseudonim cu un proiect inspirat de eurodance, turbo-folk si juke, precedat de fondatorul platformei locale Origami Sound, Herne.
*
Sambata (21.04)* incepe cu o scufundare in muzica leftfield romaneasca alaturi de Batiscaf Radio si continua cu texturile wonky ale duo-ul de bulgari relocati la Berlin, 1000 names. Pentru nostalgicii zilelor de
glorie ale clubbing-ului, The Miracles Club, trupa de psych-house din Portland, va performa un numar magic cu miros de Hacienda, Soul II Soul si Coogi jumpers. Sud-americanul Matias Aguayo coloreaza seara cu un mix de house, swing, italo-disco, kwaito, huarachero, cumbia sau champeta, iar Sillyconductor revine la Rokolectiv cu un nou proiect mutant de pop generic produs la granita cu acustica microtonala si robotica inecata in bass a clavecinului.

*Duminica (22.04)* inseamna Scarlatti Goes Electro si un Versailles intors
pe dos cu costume flamboaiante si muzica baroca trecuta prin
sintetizatoare, precum si ‘serenadele’ 2-step ale producatorului de doar 19
ani din Glasgow, Koreless. Venita din Berlin via Bristol, Emika transforma
grime-ul din warehouse-uri intr-un pop invaluit de emotii sumbre.
Inchiderea festivalului ramane pe mainile dj-ilor Rashad si Spinn,
ambasadori ai juke-ului si footwork-ului din Chicago.

In paralel cu concertele, de neratat sunt audio-tancul artistului Nik Novak
(Panzer), parcat in fata MNAC-ului, precum si sculptura sonora a fratilor
Andre si Michel Decosterd, Cycloid-E, recent premiata la Ars Electronica.

pass-uri pe 3 zile pe evenim.ro sau 30 de lei la intrare in seara
evenimentului.

mai multe detalii pe www.rokolectiv.ro
sau facebook.com/rokolectiv

Tags:

1 thought on “Rokolectiv 2012 @ MNAC”

  1. Iar la MNAC? Adica iar cu SPP-istii sa isi bata joc de noi, muuulte scari de urcat, bude canci…! Asta e, decat sa dai banii pe o locatie decenta si normala, mai bine ii baga Tapu direct in buzunar ca de obicei!

Leave a reply (we review all comments)