The Magician, Ben Westbeech @ Palatul Ghika

  • by
The Magician, Ben Westbeech @ Palatul Ghika

The Magician, Ben Westbeech @ Palatul Ghika

Color prezinta:

THE MAGICIAN (DJ set)
BEN WESTBEECH (live)

VINERI, 9 MARTIE 2012, ORA 22:00
PALATUL GHIKA (STR. DOAMNA GHICA NR. 5)

Color gaseste potrivit ca in acest inceput de primavara sa readuca THE MAGICIAN, artistul ce a tinut topurile acestui an cu remixul piesei „I follow rivers” a cunoscutei suedeze Likke Li. Eventul va beneficia si de live-actul lui BEN WESTBEECH, una dintre cele mai actuale voci ale muzicii electronice, colaborator cu Kraak and Smaak („Squeeze me”), Jazzanova, Motor City Drum Ensemble, Soul Clap, Henrik Schwarz.

Evenimentul va avea loc la Palatul Ghika (Str. Doamna Ghica Nr. 5), vineri, 09 martie, de la 22:00. Intrarea va fi 20 de lei pana in ora 00:00 si 35 de lei dupa 00:00.

In deschiderea evenimentului va mixa Bogdan, iar in incheiere Giuser.

THE MAGICIAN (DJ SET)
(Kitsuné)
// Paris, FR

www.soundcloud.com/TheMagician
www.facebook.com/TheMagicianMusic

Stephen Fasano aka The Magician este numele artistului de origine belgiana alaturi de care cativa dintre voi au dansat pentru prima data in aer liber, la rasaritul soarelui, intr-o dimineata de vara a anului 2009. Urmatorul an, in aceeasi perioada, presa de specialitate anunta ca Stephen Fasano a hotarat sa se focuseze pe o cariera solo, atat in productie cat si in DJing. Toamna anului 2011 ne-a adus tuturor o seara speciala Color alaturi de The Magician la Club Berlin, incojurati de baloane de sapun, culori si nu-disco in cea mai frumoasa forma.

Stephen s-a apropiat de muzica electronica in urma cu peste 15 ani, timp in care lucra intr-un magazin de discuri din Belgia, locul in care s-a si cunoscut cu Vito de Luca, unul dintre cei mai fideli clienti ai sai. Impotriva valurilor de acid house sau techno, stilurile muzicale care dominau piata la acea vreme, Stephen si Vito erau printre singurii DJ care cautau discuri disco si aceasta pasiune comuna i-a unit pe cei doi intr-o prietenie si, mai mult de cat atat, un proiect care avea sa le aduca popularitatea: Aeroplane.

In 2007 lanseaza release-ul de debut si ajung imediat in atentia presei de specialitate multumita sound-ului diferit, inovator si fresh pe care il impun in seturile si productiile lor. Urmeaza podcast-uri pentru Resident Advisor si Beats in Space, un mix CD pentru Mixmag si invitatii la toate festivalurile importante din Europa si nu numai. Cei doi continua pe linia de house cu influente disco, balearic si funk, si, evident, continua sa imbine cele mai noi remixuri nu disco ale celor mai iubiti artisti indie cu cele mai vechi si underground piese.

Vara anului 2010 produce o mica schimbare iar Stephen Fasano decide sa se focuseze asupra unui proiect solo: The Magician. Dupa cateva luni de la lansarea primului sau remix, Lykke Li – I Follow Rivers, presa de specialitate subliniaza aparitia hitului anului si The Magician isi continua drumul muzical prin turnee in Europa, America si Australia.

The Magician a lansat anul trecut si primul sau single, I Don’t Know What To Do (feat. Jeppe), la casa de discuri de origine franceza, Kitsuné, iar mixtape-urile sale au ajuns la numarul 20 pe contul sau de SoundCloud, deci invitam toti iubitorii de magie sa le asculte cu drag.

The Magician @ Color, Club Berlin 2011
https://soundcloud.com/colorofficial/the-magician-color-23-09-2011

BEN WESTBEECH (LIVE)
(Strictly Rhythm, Brownswood Recordings)
//London, UK

www.facebook.com/BenWestbeech
www.soundcloud.com/Ben-Westbeech

Solistul si producatorul Ben Westbeech provine din Bristol, insa acum traieste in Londra. Crescut cu un background de muzica clasica, rock n roll, hip hop, jazz si jungle, el a inceput sa cante de varsta frageda de cinci ani. Faptul ca intre timp a devenit violoncelist, vocalist si pianist, insa, l-a ajutat sa se faca remarcat pe o scena muzicala din ce in ce mai competitiva.

Inca din 2001, cand s-a mutat in Bristol, a avut intentia de a produce muzica. Un CD cu primul sau single, “So Good Today”, a ajuns de pe bordul unui Saab 900 la urechile lui Gilles Peterson, care s-a grabit sa-l semneze la propriul label, Brownswood Recordings.

Albumul de debut, “Welcome to the Best Years of Your Life”, a fost lansat in 2007 si i-a garantat lui Ben inconjurul lumii, atat ca DJ, cat si ca muzician live. De la gig-uri la evenimente precum Summer Sonic (Japonia), Glastonbury, The End, Cielo (New York), Fabric, sau Pacha (Ibiza si Moscova), la colaborari cu artisti ca si Jazzanova, Kraak & Smaak sau Rusko succesul a venit cu usurinta.

El s-a datorat in buna parte faptului ca Ben evita o delimitare genurilor muzicale in ceea ce compune, iar cu asta reuseste sa atinga multe suflete. La productia celui de-al doilea album, “There’s More To Life Than This”, lansat in 2011, el a colaborat cu Motor City Drum Ensemble, Soul Clap, Henrik Schwarz, Chocolate Puma, Redlight, Georg Levin si Midland, obtinand un sound pe cat de cald si melodios pe atat de potrivit pentru dancefloor in momentul de fata – un hibrid de house, soul si garage. Iar daca refrenurile incredibil de catchy ale pieselor sale nu s-au lipit inca de mintile voastre, stati prin apropiere.

Ben Westbeech este cu siguranta un nume de care se va vorbi mult in 2012, asa ca vizita sa in premiera in Romania la Color, vineri, 9 martie, nu este de ratat sub nicio forma.

LINE UP
The Magician (DJ set)
Ben Westbeech (live)
Giuser
Bogdan

INTRARE
20 de lei – de la 22:00
35 de lei – de la 00:00

DETALII
Data: vineri, 9 martie 2012, de la 22:00
Organizator: Color – www.coloring.ro
Locatie: Palatul Ghika
Adresa: Str. Doamna Ghica Nr. 5
Acreditari presa si parteneriate: mihai@coloring.ro
Informatii: dan@coloring.ro

LINK EVENIMENT FACEBOOK:
http://www.facebook.com/events/344596178908539/

Tags:

Leave a reply (we review all comments)