JAMES BLAKE (dj set) @ Palatul Ghika

  • by
JAMES BLAKE (dj set) @ Palatul Ghika

JAMES BLAKE (dj set) @ Palatul Ghika

YOURSTRULY▐ 04
Vineri, 2 martie, 23:00
Palatul Ghika, București

JAMES BLAKE▐ dj set
[Atlas / R&S Records, London UK]
☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰
www.JamesBlakeMusic.com
www.facebook.com/JamesBlakeMusic
www.youtube.com/JamesBlakeProduction

Pe o scenă în care era devenise deja, de ceva timp, dificil să încadrezi producătorii și DJii reprezentativi în anumite categorii muzicale, genuri și subgenuri, în ultimii ani își fac apariția din ce în ce mai mulți artiști care parcă sunt meniți să ne îngreuneze o posibilă tentativă de încadrare muzicală.

Studiind muzică clasică de la o vârstă fragedă, crescut cu soul, îndrăgostit de grime și garage în adolescență, atras de dubstep și influențat de R&B, la doar 23 de ani, James Blake este unul dintre cele mai proaspete nume ale muzicii electronice contemporane.

Revelația artistului de origine britanică i-a acaparat existența imediat după prima vizită în clubul londonez FWD. A început să asculte dubstep, într-una dintre cele mai pure forme, produs de Mala, Coki și Digital Mystikz, și să își “noteze” propriile idei în Logic. Ajungând la o formă de post-dubstep cu influențe pop sau soul, presărând teme de muzică clasică și impunând o atitudine puternică, James Blake a adus producțiile sale într-o zonă de o finețe aparte, dominate de emoție și delicatețe.

Impactul asupra publicului a fost determinat, cu siguranță, de noutatea stilului cu care tânărul artist a intrat pe piață: sunetele, vocea, liniștea, ritmul (sau lipsa acestuia), așteptarea, tensiunea… Trebuie să cunoști regulile jocului pentru a schimba toate aceste elemente cu o astfel de convingere, iar curajul de a face asta este cel care l-a ridicat pe James deasupra multor contemporani ai domeniului.

Primul single al lui James Blake, “Air and Lack Thereof”, a fost lansat în 2009 la label-ul lui Untold, Hamlock, însă materialul discografic care i-a confirmat cu adevărat poziția pe scenă și titlul de “wonder kid” dat de presa de specialitate, este albumul de debut care îi poartă numele, lansat anul trecut. Versiunea lui James Blake a piesei “Limit To Your Love”, semnate de Feist, a fost încă de la bun început cea care i-a subliniat valoarea artistică, iar celelalte patru single-uri lansate în 2011 nu au făcut decât să i-o confirme.

Un sound proaspăt ca al lui James Blake nu putea decât să fie bine primit și apreciat de public, iar pentru că aceste aprecieri nu au întârziat să apară, artistul și-a petrecut ultimii doi ani în turnee mondiale atât live alături de alți câțiva muzicieni, cât și ca DJ.

În seturile sale, James Blake face multe “pauze” pentru că este de părere că anumite sunete pot fi apreciate cu adevărat abia după un moment de liniște. Singura constantă din muzica sa, precum și din cea pe care o mixează, este efectul magic plin de melodie și emoție pe care aceasta îl produce.

“Am o obsesie pentru emoție. Vreau să fac muzică electronică apropiată de muzica soul, spre exemplu, în sensul legăturii care pe care aceasta o crează cu ascultătorii. Vreau ca muzica mea să vorbească așa cum o face o melodie folk, într-un mod organic, uman. Elementul uman este cel pe care îl urmăresc constant.”

În premieră în România, James Blake mixează la YOURSTRULY 04 vineri, 2 martie.

HERNE▐ opening set
[Origami Sound, Bucharest RO]
☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰
www.OrigamiSound.com
www.facebook.com/HerneHiili
www.soundcloud.com/Herne

ALEXANDRU JIJIAN▐ closing set
[Mango Booking, Bucharest RO]
☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰
www.MuzicaElectronica.ro
www.facebook.com/AlexJijian
www.soundcloud.com/AlexandruJijian

YOURSTRULY 04▐ Vineri, 2 martie 2012, 23:00▐ Palatul Ghika, București
☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰
JAMES BLAKE▐ dj set ☰ HERNE▐ opening set ☰ ALEXANDRU JIJIAN▐ closing set

Intrare:
Prețurile biletelor, ofertele și disponibilitatea acestora vor fi făcute public marți, 21 februarie, pe toate platformele noastre sociale.

Organizator:
YOURSTRULY

Locație:
Palatul Ghika
Str. Doamna Ghica Nr. 5, Sector 2, București

☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰
+++ Maschine TAKEOVER! YoursTruly Official Afterparty
de la 05:00 la Studio Martin cu invitați speciali Maschine
https://www.facebook.com/events/174745535970088
☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰

Informații utile:
Info@YOURSTRULY.ro

Parteneriate media:
Presa@YOURSTRULY.ro

Eveniment susținut de:
Vibe FM, Feeder.ro, Vice România, Tilllate.ro, Hypestreet.ro, iConcert.ro, Beatfactor.ro, ClubAction.ro, HipMag.ro, Nights.ro, Metropotam.ro, TheGig.ro, Anyplace.ro, Sofresh.ro, Șapte Seri, Yazze.ro, Port.ro, Neapărat.ro, MuzicăBună.ro, BestMusic.ro.

☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰☰
www.YOURSTRULY.ro
www.Twitter.com/YRSTRLYevents
www.Facebook.com/YRSTRLYevents
www.ThisIsMyJam.com/YOURSTRULY
www.YouTube.com/YOURSTRULYvideo
www.SoundCloud.com/YOURSTRULYsound

Tags:

Leave a reply (we review all comments)