Am văzut “Tatăl Fantomă” cu Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu

Aseara am participat la o vizionare in cerc restrans a filmului “Tatal Fantoma” in prezenta regizorului Lucian Georgescu si a actorilor Marcel Iures si Mihaela Sirbu.

Filmul este o comedie despre o poveste de dragoste intre Robert Traum (Marcel Iures) un profesor american venit in vizita in Bucovina  si Tania (Mihaela Sirbu) ce-l ajuta sa-si caute rudele.
Marcel Iures este la primul rol de comedie si reuseste sa joace foarte convingator rolul de strain in Romania.  Foarte comice scenele in care poarta dialoguri cu micii functionari romani.
Scena finala este plina de energie si te lasa cu un zambet pe fata la iesirea din cinema.

Mai jos comunicatul oficial:

Marcel Iureş revine din 2 martie pe marile ecrane în Tatăl Fantomă

Transilvania Film anunţă lansarea filmului Tatăl Fantomă în regia lui Lucian Georgescu în cinematografele din România.
Road-movie inedit, Tatăl Fantomă are un punct de plecare în nuvela „Almost Oriental” a scriitorului și scenaristului american Barry Gifford (cunoscut pentru „Wild at Heart”, „Lost Highway”, „Perdita Durango”) care, de altfel, are și o apariție cameo în film.
Comedie dulce-amară, filmul spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre un american (Marcel Iureș, în primul său rol comic, menționat de revista Empire ca „un erou genial”) reîntors în țara natală a tatălui său – gangster din Chicago în clanul Siegel-Lanski, element autobiografic real al autorului Barry Gifford – și Tania (Mihaela Sîrbu, a cărei prestație a fost apreciată de Variety drept „o interpretare extraordinară”) și, pe de alta parte, dragostea pentru cinemtograful de altă dată, nomad, popular, naiv și generos. Omagiu tandru și nostalgic adus unui unei epoci apuse, Tatăl Fantomă îmbină stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, grație si imaginii semnate Liviu Mărghidan și coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, alternată de hit-uri clasice precum Breakfast in America al trupei Supertramp. Alături de Marcel Iureș și Mihaela Sîrbu, în film mai joacă Valer Dellakeza, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu și Mirela Oprișor. Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al lui Lucian Georgescu, scenarist, producător, critic de film (membru FIPRESCI), conferențiar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Pelicula a fost prezentată în avanpremieră extraordinară în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania 2011 si a fost selecționat în competițiile Festivalurilor Internaționale de Film de la Montreal (premieră mondială), Mannheim-Heidelberg și Mons, precum și la selecțiile de film național și european de la Londra, Chicago și Amsterdam.
Tatăl Fantomă este o producţie GAV, cu sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei, a programului MEDIA al Uniunii Europene, Media Direction, Starcom Media, Mediacom, Initiative Media şi HBO România şi va putea fi vizionat în prima săptămână în cinematografele din Bucureşti, Cluj, Braşov, Constanţa şi Iaşi.
Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.
Scenariul – Lucian Georgescu, după o nuvelă de Barry Gifford Regia – Lucian Georgescu Imaginea – Liviu Marghidan Montajul – Ioachim Stroe Muzica – Johannes Malfatti Costume – Alexandra Ungureanu Scenografie – Gabriel Nechita Producători – Lucian Georgescu, Joachim von Vietinghoff Cu: Marcel Iures, Barry Gifford, Mihaela Sîrbu, Valer Dellakeza, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Iosif Paștina, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantaș, Marcello Cobzariu, Mirela Oprișor.

1 thought on “Am văzut “Tatăl Fantomă” cu Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu”

  1. Vreau sa l vad si eu de cand am auzit de el ,sper sa l pirateze cienva ,sau sa l dea HBO ul repede ,pt ca la cinema in orasul asta …nu .

Leave a reply (we review all comments)