Un pompier castiga a treia editie a campionatului mondial de coborare pe gheata

  • by

Un pompier castiga a treia editie a campionatului mondial de coborare pe gheata

Pompierul canadian ii supara pe asii pistei

Adam Horst a reusit cea mai suparatoare si neasteptata victorie din istoria Campionatului Mondial de Coborare pe Gheata castigand pentru prima data dupa ce favoritii Arttu Pihlainen din Finlanda, Kyle si Scott Croxall din Canada au cazut pe cel mai dificil circuit de la Red Bull Crashed Ice construit vreodata.

Are (Suedia) – Campionul en-titre Arttu Pihlainen se indrepta catre o victorie in viteza pe circuitul de Coborare pe Gheata plin cu hopuri si trambuline din statiunea de iarna Are din Suedia, dar Finlandezul Zburator s-a rostogolit pe gheata la o urcare periculoasa la sfarsitul unei curse plina de incidente si a fost depasit de ambitiosul Adam Horst la un finis dramatic in fata a 10.000 de spectatori. Scott Croxall, care a concurat cu o accidentare la incheietura mainii stangi, si-a vazut visul de a castiga spulberat de o cazatura la inceputul finalei, dar a reusit sa recupereze si sa iasa pe trei. Avantajul din campionat al canadianului Kyle Croxall s-a micsorat la 240 de puncte, 1000 fiind puse la bataie in Quebec.

Horst, un pompier de 25 de ani, nu a terminat niciodata mai sus de locul cinci si in calificari a iesit doar pe locul 20. Dar a fost tare pe picioare in cele cinci runde de knock-out si, in ciuda, luptelor intense din finala cu Croxall si Pihlainen a fost umbra finlandezului, preluand conducerea chiar inainte de finis. Kyle Croxall a sperat sa isi asigure titlul de campion mondial la Are, dar a fost prins intr-o imbulzeala in cursa din sferturile de finala si apoi s-a impiedicat intr-o panta cand era la conducere, o cadere care l-a impiedicat sa mai obtina si a treia victorie consecutiva si sa continue seria de sapte locuri pe podium la rand. “Am fost lovit de la spate si s-a terminat.”, a declarat el.

Americanii Tigh Isaac (locul sase, dupa ce s-a antrenat o saptamana in Are) si Cameron Naasz (locul 15) si-au reprezentat cu demnitate drapelul. A fost, insa, o cursa dezamagitoare pentru Fabian Mels (Germania) care a cazut in runda 64 si a terminat de-abia pe locul 33, de asemenea pentru Gwenael van Alken (Belgia), care a iesit pe 34 dupa ce s-a calificat al patrulea si pentru Akira Saruwatari (Japonia), care a terminat pe 35 dupa ce s-a calificat al cincilea.

Rezultate: 1. Adam Horst (Canada), 2. Arttu Pihlainen (Finlanda), 3. Scott Croxall (Canada), 4. Jim de Paoli (Elvetia); 5. Kim Muller (Elvetia), 6. Tigh Isaac (SUA), 7. Miikka Jouhkinmainen (Finlanda), 8. Lukas Kolc (Cehia), 9. Kilian Braun (Elvetia), 10. Michael Urban (Cehia)

Campionatul Mondial: 1. Kyle Croxall 2200 puncte, 2.Pihlainen 1960 puncte, 3. Scott Croxall 1700 puncte, 4. Adam Horst 1960 puncte, 5. Fabian Mels (Germania) 1274

Leave a reply (we review all comments)