Workshop de dans contemporan – metoda Feldenkrais: Awareness Through Movement

  • by
Workshop de dans contemporan – metoda Feldenkrais: Awareness Through Movement

Workshop de dans contemporan – metoda Feldenkrais: Awareness Through Movement

Concentric Arts are plăcerea de a anunța desfășurarea unui workshop de dans contemporan – metoda Feldenkrais, condus de coregrafa Lola Keraly. Acesta este adresat dansatorilor profesioniști, amatorilor cu cunoștințe și tuturor persoanelor interesate să dezvolte o mișcare sănătoasă, organică și complexă.
Workshop-ul va avea loc pe perioada 5-7 martie, între orele 12:00 – 16:00, la Casa Rudolf Steiner, situată pe Strada Vișinilor nr. 17.

Cursurile colective ale metodei Feldenkrais – numite Awareness Through Movement – presupun o explorare structurată de mișcări care includ gânduri, senzații, mișcări și imagini, trecând treptat de la mișcări ușoare spre mișcări mai complexe și mai diversificate. Scopul principal al metodei Awareness Through Movement este de a declanșa conștiința asupra modelelor neuromusculare și a rigidităților și de a extinde opțiunile de alegere a noi mijloace de mișcare, crescând în același timp senzitivitatea chinestezică.
Lola Keraly este o coregrafă de prestigiu pe scena dansului contemporan din Franța. Pe lângă coordonarea propriei companii de dans, T.E.C.K., este profesoară de dans în Paris, desfășurând de asemenea stagii în toată Europa în calitate de instructor cu Diplomă de Stat. Prin cursurile de Awareness Through Movement, Lola ne propune să ne jucăm cu corpul și să folosim toate resursele pe care ni le oferă pentru a crea un limbaj personal în care intimul interacționează cu spațiul de dans. Finalitatea cursului este cea de a oferi instrumentele necesare pentru a ghida participanții spre o abordare artistică vie și autonomă a dansului. Ca dansatoare, Lola Keraly practică Metoda Feldenkrais de mai mult de 20 de ani, fiind pentru ea o sursă constantă de noi descoperiri !
Workshop-ul se va derula după cum urmează :
In prima parte a cursului, vom experimenta principiile Awareness Through Movement – mișcări ghidate oral, lente și organizate, conducând conștiința participanților spre simțirea schemelor motrice de mișcare, explorând noi modalități de mișcare și integrând opțiuni noi în vocabularul de mișcare. A doua parte: integrarea principiilor explorate și a mișcărilor organice în fraze de mișcare, variații și diagonale. A treia parte: improvizație pe baza temei și a frazei studiate.
Participarea la Workshop se face doar pe bază de rezervare.

Pentru detalii și înscrieri ne puteți scrie la adresa concentricmove@gmail.com sau telefona la numărul 0746053059.

Leave a reply (we review all comments)