Äl Jawala @ Kulturhaus

  • by
Äl Jawala @ Kulturhaus

Äl Jawala @ Kulturhaus

Concert Äl Jawala(DE)@Balkan Party 2/Kulturhaus

Cea de-a doua ediţie “Balkan Party” are loc joi, 2 februarie 2012, începând cu ora 22.00, la Kulturhaus Bukarest și are ca invitat cea mai în vogă trupă germană de balkan big beats: Äl Jawala. Trupa se întoarce în România, în cadrul ultimului turneu, numit “Blast Your Ghetto”.

Cel de-al şaselea album – The Ride – aduce un nou concept în trupă, cel vocal. Pe lângă cei cinci membri, invitaţii speciali de pe album: Flo Mega (voce), Roman Zaytsev (voce) şi Wolfgang Zumpe (trompetă/trombon) îşi aduc ajutorul pentru finalizarea unui sound frumos îmbinat. Albumul a fost produs de Äl Jawala împreună cu Umberto Echo (Jamaram, Jahcoustix, Quadro Nuevo) şi co-producătorul Philipp Rauenbusch (Reamonn), care a surprins excelent pe album pulsul şi energia live a trupei, ai cărei membri sunt Steffi Schimmer (alto saxophone), Krischan Lukanow (tenor saxophone), Markus Schumacher (tobe, percuţie, clape), Daniel Verdier (bass) şi Daniel Pellegrini (tobe, didgeridoo, clape).

Preţ bilet: 20 lei presale / 30 lei la intrarea în club, în seara evenimentului. Biletele în presale, în număr limitat se pot achiziţiona atât din reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) cât şi din reţeaua Myticket.ro (magazinele Diverta, Muzica şi librăria Eminescu) şi online pe biletoo.ro. Biletele la preţul de 30 de lei, în limita disponibilă, se vor putea achiziţiona numai la intrarea în club, în seara evenimentului.

Eveniment organizat de Kulturhaus Bukarest și Catapulta Records.

Äl Jawala: muzică inspirată exclusiv din experienţele călătoriilor prin lume. Aşa le zice şi numele, tradus din arabă. Majoritatea pieselor sunt bazate pe o poveste sau o fotografie: o nuntă ţigănească în suburbia oraşului Bucureşti, o sală de repetiţii în Koln, un magazin de muzică din Istanbul, un drum de ţară prin Shanghai, un restaurant cu ieşire la stradă în Toulouse sau doar un jam-session pe malul Mării Negre. Sound condimentat cu soul, ska, electro-swing, carribean şi elemente de dub care se combină într-un tot tulburător de dansant. Acest mix exploziv este catapultat pe ringurile de dans într-un mod atât de natural de parcă această fuziune ar fi existat de când lumea. Autorii lor şi invitaţii noştri pentru un concert în cadrul celei de-a doua ediţii Balkan Party la Kulturhaus Bukarest: nimeni alţii decât cei de la Äl Jawala!

Nu contează unde, pornind de la oceanul Atlantic până la Marea Neagră, China, Iordan sau chiar oraşul în care s-au format, Freiburg, trupa Äl Jawala (traducere din arabă pentru “călători”) garantează de fiecare dată energie exprimată prin concerte live excepţionale din care nu poţi să nu ieşi transpirat de atâta dans incontrolabil şi zbânţuială, antrenat de fiecare dată într-un joc optimist şi simpatic, trăsătură pe care o emană toţi componenţii trupei. În 15 ani de activitate, cei 5 ambasadori ai curentului Balkan Big Beats au ajuns prin călătoriile lor în întreaga lume dintr-o trupă nomadă într-una dintre cele mai căutate apariţii live, şi acest lucru este valabil nu numai în Europa.

Sunetul unic al celor de la Äl Jawala ignoră toate clişeele şi limitările, adăugând, fără compromisuri şi cu o creativitate debordantă, accente de rock’n’roll şi o percuţie energică unor genuri tradiţionale cum ar fi muzica africană, est-europeană şi chiar arabică. Rezultatul nu reprezintă nimic altceva decât un şoc cultural extrem de dansant pe care nu poţi să nu-l observi. „The concentrated energy of the two saxophones blows away cultural barriers.“ (Richard Schuberth / Balkan Fever Vienna).

Discografie:
2002 urbanâtya
2003 Balkan Big Beatz
2005 Live at Jazzhaus – Jawa Records
2007 Lost in Manele – Jawa Records
2009 Asphalt Pirate Radio – Jawa Records / RoughTrade
2011 The Asphalt Pirate Remixes – Jawa Records

https://www.youtube.com/watch?v=Dlc6jpsdYvI (Bate Vântul Frunzele)
https://www.youtube.com/watch?v=Yuh5DsS8qEk (Step Into Jungle)
https://www.youtube.com/watch?v=3dDnGi_w-n8 (Promo “The Ride”)

Mai multe informaţii:
www.jawala.de
www.facebook.com/aljawala
www.youtube.com/aljawala

Tags:

Leave a reply (we review all comments)