Zone fara Organisme Modificate Genetic

Zone fara Organisme Modificate Genetic

“Conceptul de “Zone fara Organisme Modificate Genetic” se refera la o declaratie publica care arata pozitia diversilor actori din societate cu privire la utilizarea de Organisme Modificate Genetic fie pentru cultivare sau pentru consum.

Prin declararea unei Zone fara Organisme Modificate Genetic nu pot fi interzise de facto organismele modificate genetic. Desi autoritatile locale beneficiaza de autonomie locala, acestea nu pot interzice legal cultivarea sau consumul de organisme modificate genetic datorita faptului ca legislatia europeana nu permite implementarea legala a acestor decizii.

Aceasta declaratie este un mod democratic de a face presiuni asupra autoritatilor la nivel central, pentru interzicerea utilizarii organismelor modificate genetic in agricultura (cultivarii) si in lantul alimentar (plasarea pe piata a produselor modificate genetic pentru consum uman si animal).

De asemenea, conceptul de Zone fara Organisme Modificate Genetic promoveaza o agricultura durabila, respectand principiul precautiei reglementat prin Protocolul de Biosecuritate de la Cartagena , sanatatea mediului si a consumatorilor.”

Zone fara Organisme Modificate Genetic

1 thought on “Zone fara Organisme Modificate Genetic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.