Placebo, Hurts, The Horrors & more @ Sziget Festival 2012

  • by
Placebo, Hurts, The Horrors & more @ Sziget Festival 2012

PLACEBO, HURTS, THE HORRORS, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Whale și Friendly Fires, noi nume pe scena Sziget Festival 2012

Sziget Festival își va deschide porțile pentru a 20-a oară vara aceasta, ca proaspăt încoronat cel mai bun mare festival de pe continent, iar scopul este ca evenimentul să fie mai mult decât un jubileu. Anul acesta vom avea parte de cele mai tari trupe, printre care fenomenul synthpop HURTS sau ambasadorii de seamă a scenei rock britanice THE HORRORS. Și, ca să păstrăm un echilibru între numele noi, la modă și cele legendare, PLACEBO își vor prezenta noul album.

“Sunt greu de evitat nostalgiile când ajungi într-o etapă simbolică, dar sunt convins ca Sziget trebuie să privească înainte” – afirmă Karoly Gerendai, principalul organizator al festivalului, care mai spune că “organizatorul unui festival țintește către ce e mai bun în fiecare an, deci chiar dacă e deja a 20-a ediție a festivalului aceasta este ocazia potrivită de a face o treabă și mai bună. Anul acesta trebuie să demonstrăm că titlul de cel mai bun mare festival european a venit în locul potrivit așa că pe lângă programul multicultural si atmosfera specifică Sziget, vom avea parte și de nume mari, artiști de referință ai festivalurilor internaționale. Îi anunțăm cu mândrie pe Placebo, care lucrează la un album nou și cu siguranță va fi unul grozav. Apoi Hurts, un mare succes anul trecut la una dintre scenele acoperite de la Sziget, dovedind că anul acesta sunt pregătiți pentru Scena Principală. Lista îi mai include momentan pe The Horrors, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Whale și Friendly Fires. Evident incă lucrăm de zor la program, mai sunt mult mai multe de adăugat.”

Placebo, Hurts, The Horrors & more @ Sziget Festival 2012

Placebo nu mai au nevoie de nicio prezentare, activitatea lor din acești douăzeci de ani a influențat si modelat continuu scena muzicii alternative. Ultimul lor album, “Battle for the Sun” a fost lansat in 2009 aducându-le un MTV Europe Music Award în același an. Își vor petrece o bună bucată din 2012 în studio, lucrând la al 7-lea lor LP.

Hurts e una dintre cele mai captivante trupe de pe scena electro pop britanică și fanii care au avut norocul să încapă anul trecut în cortul A38 de la Sziget pot dovedi acest lucru. Albumul lor de debut “Happiness” a fost un succes iar concertul lor de la Glastonbury 2011 a fost ales de revista NME ca fiind cel bun din cadrul festivalului.

The Horrors cântă un rock inteligent și sincer, iar LP-ul lor din 2011 “Skying” a fost cât se poate de perfect. Originară din Essex, ambasador de seamă al scenei rock britanice, trupa nu e iubită doar în propria țară, ci a devenit o alegere primordială a festivalurilor internaționale.

Dacă ați ratat RocknRolla al lui Guy Ritchie sau concertul lor din 2009 de la Sziget, anul acesta e momentul să îi vedeti live pe The Subways. Ultimul lor album “Money and Celebrity” a ieșit în septembrie 2011 iar trupa emană o energie extraordinară.

Tradițional, acustic, instrumente specifice din Țara Bascilor, sunete electro euforice trecând de la chill-wave la dubstep. V-ați prins? Cam astea ar fi etichetările la care ne-am gândit pentru a-i caracteriza pe Crystal Fighters.

Cei cinci membri Mando Diao reprezintă cu mândrie scena alternativă suedeză. Sunt o trupă live foarte experimentată si plină de energie, combinând ritmurile anilor ’60 cu punk, garage si pop-ul anilor ’90. În 2010 au lansat un LP unplugged intitulat “Above and Beyond” care a fost prezentat în legedara emisiune Unplugged de pe MTV.

Niște personaje dintr-un film de Wes Anderson, pe ritmuri indie-pop cu influențe de folk american, cu siguranță simpatici și cu priză la public: a 20-a editie Sziget îi prezintă pe Noah & The Whale, renumiți ca fiind una dintre cele mai captivante trupe venite direct din suburbiile Londrei.

Friendly Fires este probabil cea mai stilată trupă indie dance-pop din Marea Britanie. A lansat două dintre cele mai importante albume indietronica din ultimii cinci ani (Friendly Fires în 2008 și Pala in 2011).

Informații despre bilete sau alte lucruri pe care ai vrea să le știi despre Sziget:
www.szigetfestival.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.