Vlad Ursulean: La un ceai cu ULTRAȘII care au scris manifestul unei generații

Vlad Ursulean: La un ceai cu ULTRAȘII care au scris manifestul unei generații

Vlad Ursulean: La un ceai cu ULTRAȘII care au scris manifestul unei generații

“Într-o ceainărie, doi jurnaliști și trei ultrași sorb din ceșcuțe de lut, stau pe băncuțe vintage și discută despre revoluție. E o atmosferă ireală, ca mai tot ce se petrece în vremurile astea. Ca să înțelegem ce se întâmplă, trebuie să dăm timpul cu câteva zile înapoi.

După protestele violente de duminică seara am povestit la prima mână cum cei care aruncă pietre nu sunt doar suporteri, ci tineri din diverse subculturi în care clocotește o ură mocnită, care a izbucnit când au văzut cum jandarmii invadează Centrul Istoric, bat tot ce mișcă și fac manevre ciordite din “Gladiatorul”.

Cu timpul, a devenit clar că nici ultrașii nu sunt niște brute manipulate, ci au ieșit pe bune să protesteze. Chiar și așa, lumea a strâmbat din nas, iar televiziunile au continuat isteria. Ăștia vor doar să bată, n-au nimic în cap.

Și apoi a apărut Manifestul.”

Restul articolului pe blogul lui Vlad Ursulean.

5 thoughts on “Vlad Ursulean: La un ceai cu ULTRAȘII care au scris manifestul unei generații”

  1. andreea, preda legatura

    deci feeder sta binemersiin banca lui, muncind pt corporatisti, pacalind tva-uri si refuzind sa se substituie unei voci importante pentru generatia care ii face trafic; asa e, poate cer prea multe de la voi

    1. muncesc strict pentru mine. nu cred ca e cazul sa ma substitui niciunei voci oricat de importanta ar fi ea. fiecare ar trebui sa aiba vocea lui. cred ca “generatia care-mi face trafic” e destul de smart cat sa actioneze si fara sa primeasca indicatii speciale. sunt sigur ca la fel ai facut si tu fara sa astepti de la feeder sa-ti arate calea.

  2. mie sincer nu mi se pare normal sa ma trimita nimeni la proteste; daca simt si imi doresc sa ma duc, ma duc, daca nu, atunci nu ma duc. nimeni nu este obligat sa faca ceva ce nu isi doreste 🙂 peace!

  3. andreea, preda legatura

    mi-ar fi placut ca feeder sa fie mai implicat in a trimite tinerii la proteste; cind au fost cele din grecia, postati destul de des de acolo

Leave a reply (we review all comments)