Seminar Post-Industrial @ Make a Point

  • by
Seminar Post-Industrial @ Make a Point

Seminar Post-Industrial @ Make a Point

Proiectul Mă numesc Cartier se încheie printr-un seminar despre fostele spații industriale și viața publică a cartierelor

Duminică, 11 decembrie, Make a Point marchează finalul proiectului Mă numesc Cartier prin patru ore de prezentări și dezbateri în cadrul seminarului Post-Industrial. Seminarul va avea loc la sediul Make a Point din incinta Postăvăriei Române.

În intervalul 11.00-15.00, evenimentul propune șase prezentări ce însumează tot atâtea perspective de explorare. Prima dintre ele conține rezultatele studiului sociologic desfășurat de Make a Point în Pantelimon și aparține lui Vlad Cătună care vorbește despre practicile de petrecere a timpului liber în cartier.

In douǎ discuţii distincte, Nicoleta Chiriță din partea CeRe și Miruna Tîrcă de la Asociaţia Komunitas supun atenţiei diversele modele de acțiune participativă pentru comunităţile urbane.

În a doua jumătate a seminarului, arh. Irina Iamandescu, specialist în arheologie industrială, și reprezentanţi ai Lodz Art Center din Polonia aduc în discuție, printr-o serie de studii de caz, posibilitățile de reconvertire a fostelor spații industriale și de revitalizare a vieții publice din cartierele muncitorești.

Prezentările sunt deschise dezbaterilor, iar participanții sunt invitați să descopere expoziția Memoria cartierului sau să se lase prinși în Habitat, primul joc de societate despre patrimoniul Bucureștiului.

Partener: Institutul Polonez

Seminarul Post-Industrial face parte din proiectul Mă numesc Cartier (august-decembrie 2011) și este realizat de Make a Point cu sprijinul programului Tineret în Acțiune (www.tinact.ro) și al Administrației Fondului Cultural Național (www.afcn.ro).

Asociaţia Culturală Make a Point aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. Ca iniţiativă de regenerare şi reconversie urbană, scopul său este de a organiza activităţi culturale şi artistice la periferie şi de a oferi spaţiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)