Make a Point redă Pantelimonului Memoria cartierului

  • by
Make a Point redă Pantelimonului Memoria cartierului

Make a Point redă Pantelimonului Memoria cartierului

Ce însemna înainte viaţa în cartierele bucureştene şi cum mai este ea astăzi pentru locuitorii săi? Cum a schimbat chipul orașului raportarea bucureșteanului de rând la timpul liber? Începând de joi, 3 noiembrie, în hala din incinta Postăvăriei Române, expoziția documentară Memoria cartierului investighează posibile răspunsuri la aceste întrebări, într-o incursiune deschisă în istoria periferiei.

Practicile cotidiene de petrecere a timpului liber se relevă treptat din relatările istoricilor, fotografiile interbelice sau mărturiile orale ale bucureștenilor din anii ’80, iar nostalgicii au ocazia să redescopere poveștile unui cartier ridicat peste noapte din imaginile de colecție ale Arhivei TVR sau din fotografiile Atunci & Acum ale lui Dan Vartanian & Florin Ciorîcă.

Patrimoniul construit al zonei se lasă descoperit o dată cu invitația de hoinăreală vizuală a Doinei Vella, iar Odaia Creativă propune, în cheie ludică, salvarea caselor de patrimoniu prin jocul Habitat. Planșele urbanistice realizate de Urban 2020 și fotografiile recente ale lui Franek Strzeszewski, Raluca Ionescu și Vlad Cătună aduc din nou în discuție prezentul, semnalând pitorescul peisajului urban de lângă noi.

Și pentru că istoria locului o faci mai ales tu, te invităm să-aduci la Make a Point o fotografie veche sau un obiect personal care spune o poveste despre ”cartierul tău”.

Memoria cartierului (3 – 30 noiembrie)
Vernisaj: Joi, 3 noiembrie, ora 19.00
Make a Point, Postăvăria Română, Pantelimon (cum se ajunge)
Organizare: Alma Cazacu, Ioana Lazăr
Co-producător: Arhiva TVR

Facebook event

Memoria cartierului se înscrie în seria de activități alternative de petrecere a timpului liber în Pantelimon propuse de Make a Point prin proiectul Mă numesc Cartier (august-decembrie 2011). Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret în Acțiune (www.tinact.ro) și al Administrației Fondului Cultural Național (www.afcn.ro).

Tags:

Leave a reply (we review all comments)