1 an de Circus cu Felix Dickinson si Khidja @ Fratelli Espresso Bar

1 an de Circus cu Felix Dickinson si Khidja @ Fratelli Espresso Bar

★ CirCus la 1 an ★ Felix Dickinson ★ Khidja ★

28 Octombrie, 2011
Fratelli Espresso Bar [Nicolae Golescu #5]

Dincolo de orice jonglerii semantice despre cat de buni sunt artistii pe care ii promovam, cat de seriosi suntem noi in business-ul distractiei sonore de weekend, si ce pas semnificativ a insemnat aparitia inca unui brand de evenimente in aglomerata scena a clubbingului bucurestean, o sa lasam perdeaua de cuvinte deoparte ca sa avem o mica discutie colocviala despre muzica electronica si party-uri. (Ca niste buni chinezi ce suntem stim ca orice party intra mai bine dupa ce digeram cadrul conceptual in care acesta se desfasoara).

Exista o limita de competenta aplicabila muzicii? Noi credem la modul cel mai onest ca nu exista, dar sigur exista o limita de afinitate pentru muzica.
Vom mai aduce, vedea si asculta artisti si dj care forteaza barierele sonice si exploreaza noi teritorii de texturi ritmice geniale si demente, dar sensibilitatile noastre vor ramane fidele soundului in care am crescut.
Noi suntem the children of the ’90s, the other ’90s, cei cu acid si house si techno bang bang.

Partyurile pe care le consumam acum dietetic sunt, metaforic vorbind, copiii domestici si adultii asezati ai anilor ’90. Ceilalti ani ’90.
Acidul s-a diluat, technoul s-a filtrat, house-ul a devenit mai tipator-plasticos, genurile s-au elaborat si au devenit mai sofisticate, dar prima oara am vibrat pe soundul rebel si frust de drum machine si pe liniile de bass squelchy ale 303-urilor si 808-urilor cazute in mana unor nebuni care visau sa schimbe lumea prin raveuri uriase. Acid house is our first love. Care nu se uita. Daca ar fi dupa noi am decreta anul 2012 the acid revival year. Pana si mayasii ne livreaza informatii pentru asta. Dar perioada marilor etichete s-a incheiat si ne-am gandit ca e mai potrivit sa facem altceva.

La un an de existenta, o sa aducem prin Circus un omagiu acelor ani de glorie, cu un party pentru prieteni si mai mult decat prieteni, in locul care ni se potriveste cel mai bine si unde ne-am simtit cel mai bine in toata existenta noastra de brand: Fratelli Mic. La pupitru o sa fie Felix Dickinson, pe care l-am mai avut invitat la Fratelli anul trecut si care ne-a livrat din plin tot feelingul semilegal si underground al perioadei in care si el si noi am crescut si ne-am format, intr-un mix superinspirat si actual de acid-disco-house-funk clasic alaturi de Khidja, cu citatele lor pline de reverenta pentru clasici si tripurile fractalice into the sound. Nici un line-up nu e mai potrivit pentru acest omagiu, nici un brand de petreceri nu e mai bun sa o faca.

Go acid.

PS> Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi, de la prieteni la parteneri, pe care i-am fi dorit alaturi si atunci cand exploram, acum multi ani, primele senzatii de clubbing.
Multumiri pentru Burn Studios, Fratelli, si toti cei care ne-au sustinut in proiectul Circus.

Tags:

1 thought on “1 an de Circus cu Felix Dickinson si Khidja @ Fratelli Espresso Bar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.