The Ascent of Everest @ Kulturhaus

  • by
The Ascent of Everest @ Control

The Ascent of Everest @ Kulturhaus

Cu ocazia aniversarii unui an de concerte prin Bucuresti si prin tara, La Chambre Du Chat va invita pe 23.10.2011, in colaborare cu Front si Post-Rock.ro in KULTURHAUS la concertul : The Ascent of Everest (Us), Mental Architects (Bg) & Ten (Uk).
Intrarea la acest eveniment este GRATUITA!
Program :
20.00 – Open Doors
20.30 – TEN (Ambiental-Shoegaze – UK)
21.30 – Mental Architects (Post-Rock, Math-Rock – Bg)
22.30 – The Ascent Of Everest (Post-Rock, Shoegaze, 21st Century Classical – US)

La Chambre Du Chat este o agantie de booking infiintata in octombrie 2010 la Bucuresti. LCDC promoveaza diversitatea muzicala, aducand nume precum : Soviet Soviet (It), Arms and Sleepers (Us), Jeniferever (Swe/Ger), Gifts From Enola (Us), Bloodgroup (Is), Mr Meeble (Us), Radare (Ger), The Shaking Sensations (Den), Keira is You (Pl), Low-Fi (It), reusind, astfel sa se ridice la nivelul statusului pe care l-a adoptat : “Mindblowing music for outstanding people!”
The Ascent Of Everest
Sound-ul celor de la The Ascent of Everest, considerat a fi o anomalie frumoasa a lumii muzicale underground, reuseste printr-o elegiatica si asurzitoare eleganta sa transpuna emotiile fiecarui ascultator. Cei opt membrii AOE au ajuns sa realizeze acest simfonic post-rock combinand note clasice de muzica avantgardista cu rifturi de rock.
Cel de-al doilea album al trupei, “From This Vantage”, continua de unde a ramas predecesorul sau, lansand un sir de instrumente neconventionale, printre care vioara si violoncel, menite sa puna la o parte constrangerile unui singur stil musical…rezultatul poate fi imaginat ca o colaborare aventuroasa intre Mono si Jonny Greenwood cu Sigur Ros. Sunetul AOE, extrem de atmosferic si cinematic va incanta si va paraliza, va relaxa si va incita ascultatorul de la inceput pana la sfarsit – fapt pentru care este recomandat ca albumul “From This Vantage”sa fie ascultat cap-coada. Cele opt piese formeaza o calatorie, incorporand pasaje asurzitoare, voci eterice si structuri imprevizibile ale pieselor…
Formata in primavera anului 2005, in Nashville, TN, The Ascent Of Everest au lansat trei albume, au avut turnee in State si UK, impartind scena cu nume precum A Silver Mt. Zion, The Drift, By The End of Tonight, Cannon Blue, Tides, Kayo Dot, Sparrows Swarm and Sing, This Will Destroy You, Giant, Bloody Panda, Balmorhea, The Whigs, Rinoa, Lattitudes, Sons of Noel and Adrian, and Bloodiest.
http://www.myspace.com/theascentofeverest
In deschidere :
Mental Architects (Post-Rock, Math-Rock, Bg)
Mental Architects sunt un trio de post-rock/math-rock format in 2001 in Sofia, Bulgaria. In primavera anului 2010 au lansat cel de-al treilea album, “Patience, Communication, Understanding, Go”. Specific celor de la Mental Architects este soundul diferit de pe fiecare album si dorninta de a experminanta.
http://mentalarchitectsband.com/

TEN (Ambiental-Shoegaze, UK)
Ten sau TEN reprezinta experimentul solo al muzicianului Dominic Deane din Londra, UK. Sunetul e o combinatie de clape, shoegaze noise si percutii, carora li se alatura note de glockenspiel pentru a crea un minunat sound-scape menit sa emita pulsatii optimiste si melancolice.
Avand turnee prin Europa si Usa, a impartit scena cu Stuart Braithwaite of Mogwai, Vessels, The Declining Winter and Codes in the Clouds. Primul album, “Journeys” a fost lansat in iunie 2009, fiind un success atat pe piata locala cat si cea nationala. In octombrie 2010, Ten a lansat LP-ul “Lowlands” – pe care combina sunetul acustic al intrumentelor cu nuante de muzica clasica.
http://www.tenthegreat.com/

Tags:

Leave a reply (we review all comments)