ESKMO @ Atelierul de Productie

ESKMO @ Atelierul de Productie

ESKMO @ Atelierul de Productie

“ESKMO” (Ninja Tune/Warp/Ancestor) in sfarsit in Romania.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vibratii profunde si implozii adanci – Truebick #1: Eskmo live in Bucuresti, alaturi de The Ghost of 3,13, Eleven Tigers si The Model, pe 21 octombrie la Atelierul de Productie.

THE GHOST OF 3,13
De cand s-a apucat de produs muzica, artistul roman de 26 ani a inceput sa scoata release-uri la label-ul taiwanez Sociopath Recordings si a prospectat o zona de muzica mai rar abordata de producatori autohtoni. Influentat de artisti precum The Flashbulb, Kettel, Aphex Twin, Deaf Center si Venetian Snares, muzica sa poate fi definita printr-o combinatie intre ambiental, modern-clasica, IDM, glitch si breakcore.
Acest artist prolific a fost remarcat anul acesta la Delta Music Fest 3, unde a castigat prin concurs prezenta in festival si la workshop-urile DJ Music School alaturi de Snygg si NDJ.

The Ghost of 3,13 vine la Bucuresti pentru deschiderea evenimentului dedicat Eleven Tigers si Eskmo, asa ca nu-l pierdeti daca sunteti interesati de un PRODUCATOR talentat din Romania, pe care daca nu l-ati mai auzit pana acum, il puteti descoperi prin podcastul sau de pe tilllate.com.

ELEVEN TIGERS
Despre Eleven Tigers se spune ca a reusit, aparent, sa raspunda intrebarii “Ce se intampla dupa Burial?”, iar felul in care se autodescrie ( “swinging romantic in Digitopolis”) vorbeste destul de mult in numele sau.
Originar din Lituania, Jokubas Dargis aka Eleven Tigers este stabilit actualmente in Londra, unde produce un sound captivant, cu un spectrul larg ce impaca cele mai bune idei din ultimele doua decenii de muzica electronica, inclusiv beat-uri hiperactive de drum ‘n’ bass, dubstep-ul “subacvatic” al lui Burial, indrazneli dark si reverberatii din peisaje postapocaliptice.
Influentat de Coldcut, DJ Vadim, Cinematic Orchestra, Autechre, Apparat si Biosphere, acest artist nu se fereste de minimal, experimental sau atmospheric ambient music. Feedback-ul pozitiv al muncii sale a fost confirmat inclusiv de Mary Anne Hobbs, care a difuzat “Prosthesis” in cadrul show-ului ei de pe BBC Radio 1, “Experimental”, moment decisiv pentru ascensiunea lui Eleven Tigers.

ESKMO
Brendan Angelides alias Eskmo este artistul tangential cu Ninja Tune, Warp, Planet Mu sau Ancestor care reuseste sa faca slalom lejer printre clasificarile obisnuite din bransa. A colaborat cu Amon Tobin, a facut cam cele mai apreciate remixuri pentru Bibio, a escaladat culmile unui dubstep sugrumat si potolit pana in adancuri, s-a jucat cu glitch si hip hop, dar mai ales a reusit sa isi ingenuncheze muzica in bass. Pitchfork denumeste percutia din melodiile lui “zaruri si balonase”, in timp ce liniile de synth exagerate completeaza ceva vocal-uri un pic denaturate. Daca despre “Cloudlight”, piesa lui absolut hipnotica, s-a zis ca produce senzatia ca se intrepatrund anotimpuri, nu e de mirare ca Eskmo este cu adevarat memorabil.
In viitorul apropiat, pretentiile si asteptarile vis-a-vis de urmatorul lui album sunt evident foarte ridicate. Dar pana atunci, Eskmo isi prezinta repertoriul live, pe 15 octombrie, la Atelierul de Productie din Bucuresti.

THE MODEL
“Nu este nevoie de introduceri laborioase ori lungi despre The Model. A depasit demult acest punct. Presupun ca nu e nevoie sa mentionez lungul sir de release-uri cu label-uri apreciate la nivel mondial ori ca se dedica de ani in sir efortului de producator. Headliner la petreceri in Amsterdam sau Siberia, The Model a fost prezent alaturi de DJ Hell, Fischerspooner si The Presets, a animat Gigolo Nights in Stuttgart, Berlin si München, a traversat pupitrele din toata Germania din Hanovra pana in Köln. The Model nu numai ca are un sound complet individualizat – dar isi construieste propriul sau stil: Dark Techno Baroc. Adica dark pentru ca este dark, techno pentru ca este techno – iar baroc pentru ca are puls, e viu, coplesitor si inzorzonat. Prin manierismul aristocratic si pasiunile pentru inalta moda si micile fetisuri, iau contur primele imagini ale personalitatii sale unice.
The Model ia in serios tot ce inseamna activitatea sa de DJ din punctul de vedere al show-ului. Niciodata prea indulgent cu sine, nici prea adanc, lasandu-i pe oameni sa vrea mai departe.”
Vorbele din biografia scrisa de Tom Wilson [citata, tradusa si adaptata] sunt atat de graitoare, incat aproape ca pot lipsi link-urile de prezentare… dar nu vor lipsi, totusi. Asadar:

Atelierul de Productie este un spatiu gandit dupa modelul occidental al halelor transformate in galerii si cluburi, care propune un ansamblu eclectic de evenimente culturale si un portofoliu de artisti alesi cu grija si dedicare spre curentele actuale din muzica buna.

Truebick apare ca o paranteza controlata si conturata intr-un segment infinit, cu porii deschisi exclusiv spre artisti de calitate, cu un nume deja sonor si mai ales cu un spirit revelator. Toti artistii vizati in platforma Truebick sunt in continuare considerati fiecare in parte un fel de wunderkind in zona lor de muzica, dar asta nu i-a impiedicat sa paraseasca underground-ul sau anonimatul in favoarea bucurarii a zeci sau sute de mii de fani.

Un eveniment Atelierul de Productie si Truebick, sustinut de Grolsch.

Intrare: 30 RON <00:00> 40 RON

1 thought on “ESKMO @ Atelierul de Productie”

  1. Pingback: Concurs: Castiga invitatii la ESKMO @ Atelierul de Productie | Feeder

Leave a reply (we review all comments)