Duminica, ShortsUP prezinta Adevăr sau Provocare @ MNAC

Duminica, ShortsUP prezinta Adevăr sau Provocare @ MNAC

Shorts'UP revine cu "Adevăr sau Provocare" @ MNAC

Angoasa si intrebarile iau locul seninatatii cand in dragoste intervine, fatal, infidelitatea. Aceasta e tema editiei de duminica, 23 octombrie, ora 19.00, la MNAC, cu care reincepe ShortsUP. De data aceasta scurtmetrajele impart scena cu actori in carne si oase: Ilinca Goia, Cristi Iacob, Vitalie Bichir si altii vor da replica filmelor intr-o demonstratie de arta contemporana inedita pusa la cale de ShortsUP si regizoarea Chris Simion.

Duminica, ShortsUP prezinta Adevăr sau Provocare @ MNAC

“Teatrul si filmul sunt aparent doua limbaje diferite, care lucreaza cu energii diferite si transmit emotii diferite. Cu toate aceastea, nu e imposibil sa indraznesti sa le inchizi, provizoriu, in acelasi spatiu si sa vezi ce iese. Experimentele au stat intotdeauna la baza unor piramide. De ce nu, in urma experimentului “Adevar sau provocare” nu s-ar naste un nou concept scenic de teatru – film? Uneori lucrurile mari ies exact de acolo de unde nu te astepti” spune regizoarea despre colaborarea cu ShortsUP.

Va fi provocator pentru scurtmetraje sa intreaca energia reprezentatiei live, de aceea programul include filme exceptionale, precum Semintele prabusirii / Seeds of the Fall (r. Patrik Eklund, Suedia, 2009) premiat la Cannes in 2009. Filmul spune povestea cuplului de varsta mijlocie Eva si Rolf, a caror pasiune pare ca s-a stins. Pana intr-o noapte insa, cand Ea incearca sa-l seduca din nou pe El. Semintele prabusirii este al doilea film de Patrik Eklund prezentat la ShortsUP, dupa In loc de abracadabra, care a rulat la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2010.

Calatorie de afaceri / The Business Trip (r. Sean Ellis, Marea Britanie – Franta, 2008) e o comedie nominalizata la BAFTA si premiata la Toronto Film Festival despre un om de afaceri parasit de iubita. O fotografie gasita in camera de hotel il determina la un gest neasteptat. Sean Ellis este un promitator regizor britanic care, desi a debutat in lungmetraj, revine mereu la forma scurtmetrajului, care l-a consacrat. A mai fost prezent la ShortsUP cu multi-premiatul film scurt Cashback.

Seara de film si teatru va fi compusa din 12 tablouri: 6 in film si 6 in teatru, va dura 3 ore si va fi impartita in doua. Tablourile de teatru fac parte din piesa “Ce ne spunem cand nu ne vorbim” (regia Chris Simion). Toate povestile incearca sa raspunda la aceeasi intrebare: “Ratiunea sau inima? … Adevar sau provocare?”

Biletele se vor pune in vanzare inainte de eveniment, la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana), Palatul Parlamentului, duminica, 23 octombrie, de la orele 18.00. Pretul unui bilet este 30 RON, iar cu reducere pentru studenti este 25 RON. Detalii si pe www.daya.ro.

Facebook event.

(click pt zoom)

In paralel cu evenimentul ShortsUP Adevar sau Provocare, are loc si Drift Grand Prix ce impune anumite restrictii de circulatie.
Zona marcata cu rosu este inaccesibila masinilor.
Cu albastru sunt marcate propunerile noastre alternative pentru accesul cu masina catre ShortsUP.
Cu verde sunt traseele recomandate pentru accesul ca pieton.
Din Piata Unirii puteti lua si tramvaiul 32 pana la Piata Regina Maria (Rond George Cosbuc).

1 thought on “Duminica, ShortsUP prezinta Adevăr sau Provocare @ MNAC”

  1. Pingback: Cum a fost la ShortsUP Adevar sau Provocare @ MNAC | Feeder

Leave a reply (we review all comments)