Lansare “Unelte de dormit” @ Ceainaria Carturesti

  • by
Vernisaj "Unelte de dormit" @ Ceainaria Carturesti

Vernisaj "Unelte de dormit" @ Ceainaria Carturesti

Joi, 13 octombrie, la ora 18.00, la Libraria Carturesti Verona (ceainarie) din Bucuresti, va avea loc lansarea celui mai recent volum al lui Ioan Es. Pop – unelte de dormit, aparut la Cartea Romaneasca, o carte aflata sub apasarea desenelor unuia dintre cei mai valorosi si mai controversati artisti contemporani, Dumitru Gorzo, si a celor doua versuri de pe coperta: istoria este poezia invingatorilor,/ iar poezia – istoria celor invinsi.
Cu acest prilej, Dumitru Gorzo va prezenta un proiect vizual inedit care are ca punct de plecare chiar volumul unelte de dormit.

Viorel Paunescu, actor la Teatrul Metropolis din Bucuresti, va citi citeva poeme din volum. Elena Borras Garcia va citi citeva poeme in limba spaniola din acelasi volum, in traducere proprie.

Lectura bilingva va fi urmata de o discutie la care vor participa, alaturi de autor, Dumitru Gorzo si criticul literar Daniel Cristea-Enache.

Moderator: Bogdan-Alexandru Stanescu, director editorial Polirom

Ioan Es Pop a obtinut Marele Premiu al Festivalului Poetilor din Balcani, desfasurat la Braila in perioada 30 septembrie-1 octombrie si dedicat anul acesta culturii grecesti. Mai are in palmares: Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Romania (1994), Premiul Academiei Romane pentru Poezie, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, Premiul ASPRO, Premiul pentru Poezie al Orasului Bucuresti. Radiodifuziunea Suedeza l-a desemnat Poetul Lunii August 2010.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)