Alexandru Solomon – 15 Filme. Arhiva. Instalatie @ MNAC

  • by
Alexandru Solomon - 15 Filme. Arhiva. Instalatie @ MNAC

Alexandru Solomon - 15 Filme. Arhiva. Instalatie @ MNAC

Alexandru Solomon
15 Filme. Arhiva. Instalatie

Invitat de Ruxandra Balaci

Vernisaj joi, 13 octombrie 2011, 19h00
MNAC, Calea 13 Septembrie

“Imi plac povestile tulburi, unde nu prea stii cine e bun si cine e rau. Sau unde cei buni fac niste rautati cat casa si cei rai pot trage concluziile. Imi plac povestile in care nu prea stii care e adevarul, (…). In rest trebuie sa ne indoim de toate cele(…) Un bun documentar starneste discutii, dileme, certuri, nu te adoarme cu certitudini.” Alexandru Solomon

15 filme semnate de regizorul Alexandru Solomon vor rula la MNAC in patru serii: experiementala, politica, sociala si portret. O parte din ele sunt insotite de fragmente din arhiva si documentatia personala.

Timp de o luna, vor putea fi vizionate atat mult–premiatele “Marele jaf comunist”, “Kapitalism”, “Cold Waves” cat si “Earthcake”, “2×5”, “Cocktail Automatic”, filme experimentale realizate de Alexandru Solomon in anii ’90 in colaborare cu artista Geta Bratescu.

*Alexandru Solomon, un fin observator si un curios cercetator al istoriilor cu iz special, a absolvit UNATC Bucuresti in 1991, a scris scenarii si a regizat numeroase filme documentare inca din 1993.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)