Noaptea Bibliotecilor

  • by
Noaptea Bibliotecilor

Noaptea Bibliotecilor

Asociaţia EXCEDO, în parteneriat cu Asociaţia Marketer Club şi Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) invita în noaptea de 1-2 octombrie 2011 toti pasionatii de lectura la Noaptea Bibliotecilor, un proiect care îşi propune să readucă în atenţia publicului plăcerea de a merge la bibliotecă.

Deși Kindle sau iPad sunt considerate o alternativă a bibliotecilor reale, în fapt, PDF-ul nu poate învinge emotia si parfumul filelor unei carti pe care o gasesti in bibliotecă, o instituție aproape uitata de majoritatea tinerilor. Într-o eră în care informația este la o distanță de un simplu click, Noaptea Bibliotecilor ne aminteste ca experiența lecturii ar trebui re-descoperită si aprofundata.

Noaptea Bibliotecilor

De-a lungul noptii de sambata spre duminica (1-2 octombrie) sunteti invitati la conferințe, ateliere, mese rotunde, spectacole de teatru, proiecții de film, concerte unplugged, prezentari de carte rara, expoziții, vernisaje. Cititorilor pasionati li se vor alatura personalitati cu perspective cat mai diverse asupra realitatii culturale de azi: Maia Morgenstern, Acad. Gabriel Strempel, Florin Piersic jr, Mircea Vasilescu, Adrian Papahagi, Doina Rusti, Mircea Toma, Dan Puric, Jean Lorin Sterian, Lucian Mandruta, Alex Stefanescu, Costi Rogozanu etc.
Programul detaliat al noptii bibliotecilor se afla pe site-ul evenimentului, www.noapteabibliotecilor.ro (va fi actualizat permanent, pana la la 30.09.2011). Tot pe acest site trebuie sa va inscrieti daca doriti sa vizitati, in premiera “Centrul de referinte a Ambasadei SUA” (aflat in noul sediu al Ambasadei, inaugurat in acest an), sau daca alegeti sa faceti gratuit turul bibliotecilor pe bicicleta, in Bucuresti.

Despre Noaptea Bibliotecilor
Noaptea Bibliotecilor a pornit de la un gând statistic – dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puțin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ.
Proiectul aflat la prima ediție se bucură deja de susținerea bibliotecilor din toată țara, precum și de sprijinul mai multor tineri studenți din București, care s-au alăturat inițiativei organizatorilor de a reaminti publicului larg placerea lecturii.
Noaptea Bibliotecilor se va desfășura simultan în București și în alte 34 de orașe ale țării, participanții avand acces gratuit în oricare dintre bibliotecile partenere evenimentului.
Biblioteci partenere în București:
• Biblioteca Națională a României
• Biblioteca Academiei Române
• Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” București
• Biblioteca Facultății de Litere
• Biblioteca Facultății de Drept
• Biblioteca Facultății de Limbi Străine
• Biblioteca Metropolitană București
• Biblioteca Pedagogică Națională “I.C. Petrescu”
• Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice
• Biblioteca Institutului Cultural Francez
• Biblioteca Institutului Italian de Cultură “Vito Grasso”
• Centrul de Referințe al Ambasadei SUA

În țară, porțile bibliotecilor se vor deschide în Arad, Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Botoșani, Bihor, Brăila, Cluj, Călărași, Constanța, Carei, Dolj, Dâmbovița, Făgăraș, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Mediaș, Onești, Pucheni, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tecuci, Timișoara, Teleorman, Timiș și Tulcea.
Mai multe informații despre programul bibliotecilor deschise în weekend-ul 1-2 octombrie sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, la adresa www.noapteabibliotecilor.ro.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)