Hristu Sapera reprezinta Romania la finala mondiala de baschet de la Alcatraz

  • by
Hristu Sapera reprezinta Romania la finala mondiala de baschet de la Alcatraz

Hristu Sapera reprezinta Romania la finala mondiala de baschet de la AlcatrazHristu Sapera reprezinta Romania la finala mondiala de baschet de la Alcatraz

In acest week-end, Hristu Sapera alaturi de alti 63 de jucatori din intreaga lume isi vor lega din nou sireturile, isi vor stapani nervii si vor pasi pe insula Alcatraz in speranta ca vor castiga finala mondiala de baschet 1-1, Red Bull King of the Rock.

Avand loc pentru prima data in 2010, Red Bull King of the Rock este singurul eveniment sportiv oficial tinut vreodata in Alcatraz si pentru prima data cand baschetul a fost jucat pe betonul inchisorii de cand detinutii au parasit inchisoarea acum mai mult de 50 de ani.

Turneul de baschet 1-1 e gata sa primeasca inca o runda, crescand de la 6 calificari pe Coasta de Vest in 2010 la calificari in mai multe tari din intreaga lume in 2011 (21 in SUA). Extinderea internationala a evenimentului va face cu siguranta competitia de anul asta mult mai dura. Respectul va fi castigat si orgoliile vor fi ranite insa, doar unul va fi incoronat “King of the Rock”. Evenimentul va fi gazduit inca o data de superstarul din baschet Rajon Rondo. Puteti gasi mai multe informatii la www.redbullusa.com/kingoftherock

“The Rock e perfecta pentru baschetul 1 la 1. Esti doar tu impotriva celuilalt – nimeni care sa faca selectii, nimeni sa te ajute”, a declarat Rajon Rondo. “De-abia astept sa ma intorc in Alcatraz pentru Red Bull King of the Rock sa vad ce pot demonstra baietii astia.”

Atat calificarile, cat si finala, includ un set-up normal de baschet 1 la 1 unde jucatorii se infrunta umar la umar pe un teren in aer liber folosind un sistem de eliminare dintr-un meci. Sunt doar doua optiuni: castigi si mergi mai departe sau pierzi si pleci acasa. Meciurile dureaza cinci minute si vor respecta regulamentul de cosuri si punctaj (doua si trei puncte). Castigatorii trebuie sa mearga imediat pe urmatorul teren sa infrunte alt jucator, asa ca abilitatea de a da la cos e esentiala, strategia si anduranta vor avea un rol important pentru obtinerea victoriei. Jucatorii trebuie sa fie duri sa reziste pe The Rock, dar trebuie sa joace inteligent-patru faulturi duc la descalificare.

Hristu Sapera, din Bucuresti este Red Bull King of the Rock, Romania, 2011 si va reprezenta pentru prima oara tara noastra la finala mondiala. El a castigat finala locala care s-a desfasurat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, invingand alti finalisti din Timisoara, Cluj Napoca si Bucuresti.

Leave a reply (we review all comments)