PINA – din septembrie in cinematografe

  • by
Farid Fairuz: “PINA este cea mai intensă experiență 3D”

Farid Fairuz: “PINA este cea mai intensă experiență 3D”


Unul dintre cei mai originali coregrafi, Farid Fairuz, recomandă începând de astăzi cea mai intensă experiență 3D: filmul PINA.
Cunoscut pentru spectacolele sale inovatoare, Farid Fairuz declară că Pina Bausch i-a fost dintotdeauna sursă de inspirație și model în munca de coregraf.
Coregraful Farid Fairuz mărește astfel cercul personalităților care sprijină cea mai mare campanie de promovare a unei producții cinematografice din România.

Farid Fairuz este alter ego-ul dansatorului și coregrafului Mihai Mihalcea, directorul Centrului Național al Dansului București. După ce a absolvit secția de coregrafie a UNATC, Mihai Mihalcea a fost balerin la Komische Oper din Berlin. În anul 1992, când își începea colaborarea cu compania „Christian Trouillas” din Paris, a fost unul din membrii fondatori ai primului grup independent de dans contemporan din România, „Marginalii”. De-a lungul anilor a câștigat numeroase burse și rezidențe în străinătate, susținând cursuri și ateliere de dans în diverse instituții de profil din România, dar și în străinatate, cu precădere în centre artistice din Franța.

Așa cum este prezentat de regizorul Wim Wenders, PINA este un film pentru Pina Bausch, una din cele mai importante și apreciate coregrafe ale dansului contemporan. Producția germană va ajunge pe marile ecrane din România începând cu 9 septembrie, atât în format 3D cât și 2D.
Faimoasa dansatoare Pina Bausch, numită și “coregrafă a sufletelor” a murit în vara anului 2009. Considerată una din figurile cheie ale dansului modern și recunoscută pentru originalitatea spectacolelor sale, Pina Bausch a inventat conceptul de teatru-dans.


Tags:

Leave a reply (we review all comments)