Vineri seara ShortsUP Pe Val @ Plaja Expirat (Vama Veche)

  • by

Vineri, 12 august, de la 21.00, pe plaja Expirat din Vama Veche va avea loc o proiectie best of ShortsUP. Peste doua ore cu filmele care au starnit cele mai multe aplauze la evenimentele din capitala in 2010 – 2011 vor alcatui programul “Pe Val”. Intrarea la eveniment este libera.

Au fost, pe rand, premiate la Oscar, BAFTA, Cannes sau Berlin. Scurtmetrajele prind viata inca o data pe nisipul Marii Negre, sub clar de luna. Spectatorii se vor bucura de Zeul iubirii (SUA, 2010, r. Luke Matheny) castigatorul de anul acesta la Oscar, de filmul Unde este Kim Basinger? (Franta-Argentina, 2009, r. Edouard Deluc), cu o nominalizare Cesar in palmares sau de Tango argentinian (Belgia, 2006, r. Guy Thys), castigator al premiului publicului la Clermont-Ferrand. Acestea si alte filme de scurtmetraj exceptionale vor incheia sezonul de evenimente ShortsUP 2010 – 2011. Proiectul intra apoi in vacanta pana in luna octombrie, cand va reincepe seria de proiectii in Bucuresti.

Facebook event.

Anul acesta, ShortsUP a continuat sa proiecteze si sa promoveze unele dintre cele mai valoroase filme scurte ale lumii. A organizat, lunar, evenimente de amploare, in spatii diferite si cu idei care au legat scurtmetrajul de alte forme de arta contemporana: Metamorfoze a avut loc la Opera Nationala Bucuresti, Pacate Capitale in spatial underground al Atelierului de Productie, ShortsUP Hall of Fame la Sala Radio, iar Noaptea Lunga a Filmelor Scurte la Muzeul National de Arta Contemporana. In ciuda explorarii unor spatii de proiectie diverse si inedite, toate evenimentele ShortsUP au in comun filme scurte si bune, multe dintre ele in premiera in Romania, si o atmosfera efervescenta.

“ShortsUP Pe Val” este organizat de ORICUM, ONG-ul cu proiecte in sectorul industriilor creative, Feeder.ro si este sustinut de Grolsch, MINI si Discovery Channel Romania.

MINI a pregatit o serie de carduri pe care, daca le veti completa, intrati in cursa pentru castigarea unei masini timp de 2 zile: weekend-ul MINI. Detalii la eveniment.

Leave a reply (we review all comments)