Toma Coconea, vicecampion Red Bull X-Alps 2011

Toma Coconea, vicecampion Red Bull X-Alps 2011

Toma Coconea, vicecampion Red Bull X-Alps 2011

Toma Coconea a reusit performanta de a iesi pe locul 2 la Red Bull X-Alps 2011, cea mai dură competiţie de adventure din lume.

Dupa doua saptamani, in care romanul Toma Coconea a parcurs peste 1000 km pe jos si a zburat cu parapanta peste 800 km, a venit si timpul rasplatei – a devenit vice-campion mondial in cadrul celei mai dure competitii de adventure din lume – Red Bull X-Alps.

10 de antrenamente, peste 150 de ore de mers pe jos si peste 25 de ore petrecute in zbor, deasupra Alpilor, 5 perechi de pantofi sport – toate acestea nu au fost niste sacrificii pentru Toma, ci recunoasterea ca singurul roman aflat in competitie a reusit sa treaca al doilea linia de finis. De o ambitie aproape inumana, Tomi detine recordul competitiei la mers pe jos, in ultima zi reusind sa alerge cu o medie de 11 km/h.

„Toma Coconea este un sportiv desavarsit, cu o ambitie pe care nu o pot descrie in cuvinte. De la editie la editie ne castiga admiratia. Nimic nu-i sta in cale cand vine vorba sa lupte pentru un tel. Anul acesta, Toma ne-a surprins din nou si a reusit din nou sa urce pe podium”, a spus Will Gadd, unul dintre expertii Red Bull X-Alps

Dintre cei 30 de concurenti din 22 de tari care au luat startul pe 17 iulie la Salzburg, doar doi au reusit sa termine competitia – romanul Toma Coconea si elvetianul Christian Maurer, castigatorul competitiei atat in 2009, cat si in 2011.

Pe 17 iulie, 30 de sportivi din 22 de tari au luat startul la Salzburg in cea mai dura competitie de adventure, Red Bull X-Alps – 864 de kilometri doar pe jos sau cu parapanta, nici un alt mijloc de locomotie motorizat nefiind permis pentru deplasare, insa traseul estimat de organizatori, este in linie dreapta, trecand prin cele opt puncte pe care participantii trebuie sa le atinga in periplul lor – varfurile Gaisberg (1288 m), Dachstein (2653 m), Grossglockner (3798 m), Tre Cime (2999 m), Piz Palue (3901 m), Matterhorn (4478 m), Mont Blanc (4792 m) si Mont Gros, acesta fiind si finisul.

5 thoughts on “Toma Coconea, vicecampion Red Bull X-Alps 2011”

  1. Pingback: Toma Coconea | Povesti despre munte

  2. Am avut onoarea,sa-l cunosc pe Tomy,in Paring personal.Eram cu familia in urma cu multi ani.Baietelul meu pe atunci in virsta de 7 ani si-a exprimat dorinta sa zboare cu parapanta.L-am rugat pe ,Tomy dac poate si nu ne-a refuzat.Atunci mi-am dat seama ca pt.el aventura era ceve inascut.Si-au luat zborul si abea cind erau sus la o foarte mare inaltime,atit pe mine cit si pe sotia mea ne-a prins teama pt. viata fiului nostru.Bineinteles ca ni la adus teafar pe pamint.A fost pt.fiul nostru o experienta de nedescris.Un om,de mare caracter,modest,muncitor un invingator,drept dovada,rezultatele lui la foarte multe ,concursuri in tara si peste hotare,totul culminind cu ultima victorie,Vicecampion Mondial.De ce nu se face publicitate unui asemene’EROU”?Nu iasa bani televiziunilor?Mai bine cu nesatui astia de politicieni?Unul ca Tomy poate sa canalizeze fortele oamenilor catre partea pozitiva a vietii,Unul ca Tomy dovedeste intregii natiuni ca atunci cind vrei ,nu exista pragruri pe care sa nu le treci.Un factor psihic pentru ,o natiune cu moralul la pamint.Bravo,TOMY si i-ti multumim,pentru putere pe care ne-o insufli pentru a merge mai departe.

Leave a reply (we review all comments)