Corsair F4U-4 vine in Romania pentru Otopeni Air Show 2011

  • by
Corsair F4U-4 vine in Romania pentru Otopeni Air Show 2011

Corsair F4U-4 vine in Romania pentru Otopeni Air Show 2011

Corsair F4U-4 vine in Romania pentru Otopeni Air Show

Avionul Corsair F4U-4 vine in acest week-end in Romania, urmand sa faca o demonstratie in cadrul evenimentului Otopeni Air Show, care va avea loc pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti pe 16 iulie, incepand cu ora 9.00.

In cadrul Otopeni Air Show, eveniment organizat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si Infrastucturii, spectatorii vor avea sansa vada demonstratii aviatice in premiera, acrobatii aeriene de exceptie, precum si pe cei mai buni profesionisti ai mansei.

Corsair F4U-4 va face o demonstratie in cadrul evenimentului. Avionul face parte din echipa Flying Bulls, acest avion avand nevoie de o ingrijire speciala: la fiecare zbor acesta are nevoie de 40 de ore de intretinere. Consumul de combustibil se ridica la aproximativ 400 litri/ora, chiar triplu, in momentul decolarii si atinge pana la 750 km/h.

Acest avion Corsair care apartine echipei Flying Bulls a o istorie aparte: este unul dintre cele 12,500 aparate de zbor livrate armatei americane in 1945, insa nu a fost folosit atunci. Peste cativa ani a fost transferat in Honduras, America Latina, unde a activat pana in 1965. Acesta a ramas o perioada in ingrojirea armatei americane, iar in timpul celui de al doilea razboi mondial, aceste avioane au distrus 2140 avioane inamice, pierzand numai 189 din flota lor.
Aceste avioane au fost implicate inclusiv in cadrul invaziei japoneze.
In zilele noastre, misiunea Corsair-ului Flying Bulls este una de pace. Acesta este unul dintre avioanele expuse la Hangar 7, una dintre marile atractii de la Aeroportul din Salzburg, fiind folosit numai pentru demonstratii aeriene.

Leave a reply (we review all comments)