Ia atitudine. Schimbă lumea cu un tricou!

Ia atitudine. Schimbă lumea cu un tricou!

Ia atitudine. Schimbă lumea cu un tricou!

Comunitatea Bumbac100 anunță pe 12 iulie lansarea proiectului atitudine., un website care își propune să susțină cauze și mesaje cu scop caritabil prin promovarea ideilor și conceptelor de design ale comunității.
atitudine. ia inițiativă alături de comunitatea website-ului și de ONG-urile autohtone pentru un demers unitar destinat susținerii active și reale a numeroase cauze de ordin caritabil, cultural sau social. Membrii comunității vor adopta poziții ferme cu privire la cauzele sociale pentru care își doresc să lupte prin intermediul acestui portal singular (primul de acest gen din România).
Cum funcționează: Mesajele userilor vor fi comunicate prin intermediul atitudinilor adoptate pe website, prin răspândirea acestora atât în mediul online cât și în cel offline, prin purtarea de tricouri cu design semnificativ cauzelor susținute, dar mai ales prin donațiile ce vor fi făcute fiecărei atitudini exprimate.

O parte dintre cauzele promovate prin proiectul atitudine. vor fi popularizate prin concursuri de design de tricouri. Participanții înscriși la concursurile aferente cauzelor vor putea posta idei de design, care odată alese câștigătoare printr-un sistem de votare, vor fi imprimate pe tricouri Bumbac100. Banii obținuți din urma vânzării tricourilor vor fi donați cauzelor active pe site.
Membrii comunității pot, de asemenea, să propună cauze sau mesaje pe care le consideră demne de a fi făcute auzite și, dacă propunerile lor sunt eligibile vor fi susținute prin același sistem de concurs.
Dan Ilie, unul dintre membrii echipei atitudine., priveşte proiectul pragmatic, însă nu fără a susţine puterea de persusiune a acestuia: ” De la proiectul atitudine. sper ca măcar acele cauze pe care le susținem să fie auzite de cât mai mulți oameni implicați în procesul de soluționare a lor. Consider atitudine. ca fiind un vector al acestor cauze și un manifest online. Îmi doresc ca într-un an să adunăm suficientă forță cât să începem să mișcăm sistemele din loc.”

Despre cauze:
Proiectul debutează cu două cauze devenite deja atitudini şi susţinute ca atare.
Prima atitudine. intitulată Un tricou = Un copac, este o manifestare eco în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, care își propune repopularea domeniului silvic prin plantarea unui puiete pentru fiecare tricou cumpărat. Banii obținuți din vânzarea tricourilor cu imprimeul câștigător vor fi folosiți pentru plantarea de fagi, brazi, stejari sau frasini într-o zonă ce urmează a fi comunicată în campania Asociației MaiMultVerde din toamna 2011.
A doua atitudine. este demarată în parteneriat cu Asociația GIA (Group Initiative for Animals) și are în vizor soluționarea problemei câinilor fără stăpâni atât din București cât și la nivel de țară prin refuzarea eutanasierii animalelor și promovarea sterilizării acestora drept alternativă. Atitudinea Spun NU eutanasierii, celebrează viața, iar fiecare tricou cu acest mesaj va genera fonduri din achizționarea acestora pentru sterilizarea cât mai multor câini fără stăpân.
Proiectul urmăreşte evidenţierea faptului că oricine poate propune, susţine sau ajuta la soluţionarea unor cauze cu caracter caritabil, social ori cultural. Una dintre ideile centrale ale proiectului este reprezentată de posibilitatea de coalizare a organizaţiilor neguvernamentale care luptă pentru cauze similare.

Proiectul atitudine. este un concept Bumbac100.
Despre Bumbac100: website-ul www.bumbac100.ro a pornit din mijlocul userilor și lucrează în favoarea lor. Bumbac100 este o comunitate de designeri care crează grafică pentru tricouri. Orice propunere grafică intră într-un sistem de jurizare, iar dacă este acceptată este premiată și intră automat în catalogul Bumbac100.

Pentru mai multe detalii:

www.bumbac100.ro/atitudine
www.bumbac100.ro
http://www.facebook.com/pages/Atitudine/197834070259931?sk=info
http://facebook.com/bumbac100

3 thoughts on “Ia atitudine. Schimbă lumea cu un tricou!”

  1. @sorin voluntarii nostri vor planta in toamna cate un pom la fiecare tricou cumparat cu atitudine., iar zona in care vom planta NU va fi una privata, in care oricine poate taia apoi dupa cum il taie capul. Regretabil gestul colegului de clasa si a celor care practica defrisarile pt. bani, dar avem speranta ca vom compensa in timp toate aceste gesturi necugetate. detalii si pe maimultverde.ro/sustine
    multumim bumbac100 si feeder

  2. Un coleg de clasa mi-a zis ca a cumparat cateva hectare de padure si le-a defrisat. “Stiu ca nu ai voie, dar da-le-n @#%& mea, le-am taiat.” Cate tricouri ar trebui sa cumpar sa compensez gestul lui?

Leave a reply (we review all comments)