Maciek Kozierski a “mers” pe apa

Israel/Kitesurfing/Maciek Kozierski „merge pe apa“
Minunea s-a intamplat din nou. Kite-surferul Maciek Kozierski a “mers” pe apa

Sa mearga pe apa Marii Galileii la fel cum Iisus a facut acum mai bine de 2000 de ani dupa cum arata Noul Testament a fost pentru mult timp visul kite-surferului polonez Maciek Kozierski – iar acum si-a indeplinit visul.

“Sa `mergi pe apa` este o zicala cunoscuta”, spune pionierul kite-surfingului, polonezul Maciek Kozierski. Fiind unul dintre cei mai buni kite-surferi din lume, avea demult un vis cum ca ar merge pe apa. Pentru Kozierski era important sa-si realizeze visul fara trucuri sau asistenta tehnica, fiind vorba de onoarea sa.

Impreuna cu o echipa care ii includea pe campionul de wakeboard Lior Eliyahu din Israel, fotograful Predrag Vuckovic din Serbia si Joerg Mitter din Austria, polonezul a petrecut patru zile pe Marea Galileii deruland proiectul denumit simplu “Miracol”.

Acestia au petrecut patru zile pe apa exact in fata faimoasei biserici din Capernaum. Planul: Kozierski avea sa-si foloseasca kite-ul pentru a avea maxim de viteza dupa care va pasi de pe placa si va da drumul la kite – urmand sa mearga pe apa. Dificultate: cand vantul era propice, valurile erau prea mari, iar cand era calm, nu batea vantul. Atletul de 26 de ani din Varsovia a cazut de foarte multe ori in apa la viteze mari de mai mult de 50 de ori, trebuind sa repete intreaga procedura de fiecare data.

Dupa ce a parcurs in zbor mai mult de jumatate din distanta, in momentul desprinderii de kite, acesta s-a deteriorat. In ultima zi a reusit sa-si indeplineasca visul si a devenit subiectul cadrului miraculous perfect: Maciek Kozierski mergand pe apa avand in plan secund faimoasa biserica.

“Si am reusit fara scamatorii, fum sau oglinzi”, a afirmat mandru.

1 thought on “Maciek Kozierski a “mers” pe apa”

Leave a reply (we review all comments)