Maine seara, ShortsUP prezinta Noaptea Lunga a Filmelor Scurte editia a 3-a in curtea MNAC

ShortsUP prezinta Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2011 @ MNAC

Scurtmetraje premiate in 2010 – 2011, concert Cuantune, proiectii 3D pe fatada MNAC si alte surprize va asteapta sambata la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte. Evenimentul incepe la 20.00si dureaza pana la 6 dimineata!

[ Facebook event ]

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc in aer liber, in curtea MNAC (Palatul Parlamentului), iar programul e impartit pe sectiuni:

Open UP – include animatia “Gruffalo” nominalizata la Oscar
Winners UP – ne arata si premiatul la Oscar de anul acesta
Warm UP – invitati speciali, intre care best of RObotzii F.O.C.A. si MO
Cheer UP – cuprinde castigatorul de la Berlin filmat cu iPhone 4
Keep UP – laureatul cu Palme d’Or si castigatorul de la Venetia
Going UP – 3 scurte romanesti ale lui Adrian Sitaru
Wake UP – include castigatorul la BAFTA

(detalii program la baza articolului)

Atractii – bonus la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte


CONCERT
Evenimentul are loc in curtea MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana, Palatul Parlamentului) si incepe cu un concert live sustinut de Cuantune. Cu un sound eclectic ce imbina jazzul cu soul, hiphop, funk si electro, trupa s-a impus repede pe o nisa aproape neocupata. In 2010, la numai cateva luni de la aparitia pe scena muzicala romaneasca, au cantat in deschiderea celebrei formatii Nouvelle Vague. Cuantune e compusa din Elizabeth si Cruxfader, care aduc in prezent, prin stilizari, reinterpretari si suprapuneri de stiluri, soundul anilor jazz. La Noaptea Lunga, cei doi vor fi insotiti de Aron Andreas la contrabas si Gabriel Balasa la percutie.

VIDEO MAPPING
Sambata, vremea se anunta ideala pentru un eveniment in aer liber, asa ca Noaptea Lunga a Filmelor Scurte continua cu Videogram & Noper, care vor face proiectii 3D pe fatada MNAC (mapping). Experientele artistilor vizuali in domenii diferite – film, arhitectura si graphic design – se imbina pentru a genera proiectii spectaculoase, de o inalta tehnica, in care fatada cladirii capata viata.

EXPOZITII FOTO
Decat o Revista, care tocmai a lansat numarul 6 al publicatiei trimestriale va expune la eveniment lucrarile a peste 20 de fotografi care ne vor face cunoştinţa cu cate o familie. Ne raportam la familie cand ni se face dor sau cand incercam sa definim ce suntem, iar fiecare fotografie va infaţişa o familie şi ii spune povestea. Au raspuns provocarii Cosmin Bumbuţ, Cristian Crisbaşan, Mihai Barbu, Luiza Puiu, Voicu Bojan, Ioana Carlig şi mulţi alţii. Puteţi vedea imaginile in revista si in versiune mare la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte. O alta expozitie de fotografie, realizata de Discovery Channel Romania va completa peisajul vizual al noptii ShortsUP.

FOOD & DRINKS
La Noaptea Lunga a Filmelor Scurte vor fi prezenti si cei de la The Kitchen – Slow Food cu un meniu special, astfel incat participantii la maratonul de scurtmetraje sa se bucure de mancare gustoasa si sanatoasa, facuta in tihna si fara adaosuri artificiale. Grolsch va fi la eveniment cu “cea mai urbana” bere de pe piata romaneasca.

TRANSPORT & ACCES
Un autobuz gratuit Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va circula de la Universitate (vis-a-vis de Facultatea de Istorie, Bd. Kogalniceanu) pana la MNAC intre 19.30 si 24.00. Statia va fi semnalizata de un indicator. Pentru cei cu masina, vor exista locuri de parcare in curtea MNAC (in limita a 150 de autovehicule, gratuit). Accesul se face de la 19.30. Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi cumparate in avans de pe eventim.ro la pretul de 30 RON sau la intrare, sambata seara, la pretul de 35 RON si ofera acces la filme, concert, mapping pe cladire si expozitii.

Program Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2011

20:00 Concert live Cuantune / expoziții de fotografie / proiecții pe cladire

21:30 Filme Open UP

Dorința 143 (Wish 143) – Marea Britanie, 2009, r. Ian Barnes, 24’
Un tânăr încearcă cu disperare să devină adult până nu e prea târziu. Nominalizat la Oscar 2011, categoria Ficțiune.

Gruffalo (The Gruffalo) – Marea Britanie/ Germania, 2009, r. Max Lang, Jakob Schuh, 27’
Un șoricel isteț pleacă la o plimbare prin pădure, dar dă peste o suită de prădători îngrozitori. Animație nominalizată la Oscar.

23:00 Filme Winners UP

Cel rătăcit (The Lost Thing) – Australia/Marea Britanie, 2010, r. Andrew Ruhemann, Shaun Tan, 15’
Un băiat descoperă o creatură stranie pe plajă și hotărăște, în ciuda tuturor, să-i găsească o casă. Cel mai bun scurtmetraj animat la Oscar 2011.

Zeul iubirii (God of Love) – USA, 2010, r. Luke Matheny, 18’
Un campion la darts, îndrăgostit până peste urechi, află ca toate rugăciunile i s-au îndeplinit atunci când primește o cutie misterioasă. Marele câștigător la Oscar, categoria Ficțiune.

00:00 Filme Warm UP: Special Guests
Dealuri ca elefanții: 15’ – scurtmetraj creat la Scoala de Actorie de Film înființată de Dragos Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță.

Discovery Channel: 30’ – documentare scurte despre eroi contemporani de lângă noi.
Best Of Creative Monkeys: 30’ – MO și F.O.C.A, roboții care au luat în stăpânire internetul, au făcut o selecție specială de episoade pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte.

1:30 Filme Cheer UP

Pescuit de noapte (Paranmanjang) – Coreea de Sud, 2011, r. Chan-kyong Park, Chan-wook Park, 30’
Un pescar devine foarte confuz atunci când prinde ceva cu totul neașteptat. A obținut Golden Bear la Festivalul de la Berlin.

Cerbul (The Eagleman Stag) – Marea Britanie, 2010, r. Michael Please, 9’
O comedie noir, cerebrală, despre obsesia trecerii timpului. Ce se întâmpla în mintea lui Peter? Cel mai bun scurtmetraj animat la BAFTA.

Confesiunea (The Confession) – Marea Britanie, 2010, r. Tanel Toom, 26’
O farsă inocentă se transformă într-o tragedie când Sam se pregătește de prima sa mărturisire la preot. Ficțiune nominalizată la Oscar.

Madagascar, Jurnal de Calatorie (Madagascar, carnet de voyage) – Franța, 2010, r. Bastien Dubois, 11’
Un tânăr călătorește în Madagascar și observă viața pe a patra insulă ca mărime de pe Terra. Animație nominalizată la Oscar.

Duelul (The Crush) – Irlanda, 2010, r. Michael Creagh, 15’
Un băiețel de 8 ani e atât de îndrăgostit de profesoara sa, încât îl provoacă la duel pe iubitul acesteia. Cine va scăpa cu viață? Nominalizat la Oscar, categoria Ficțiune.

3:00 Filme Keep UP

Na Wewe – Belgia, 2010, r. Ivan Goldschmidt, 19’
În Burundi, razboiul dintre Hutu și Tutsi se pregătește să facă noi victime. Un băiețel, muzică la căști și mult noroc. Nominalizat la Oscar, categoria Ficțiune.

Lumea de afară (The external world) – Germania/Irlanda 2010, r. David O’Reilly, 15’
Un băiat învață să cânte la un instrument muzical. Nominalizat la European Film Awards din partea Festivalului de Film de la Veneția.

Acordorul (L’accordeur) – Franța, 2010, r. Olivier Treiner, 13’
Un tânăr talentat pretinde că e orb pentru a intra în intimitatea altora. În scurt timp, devine martorul unei crime îngrozitoare. Premiul publicului la cel mai prestigios festival de scurtmetraje, Clermont-Ferrand.

Cross (Cross – Country) – Ucraina, 2011, r. Maryna Vroda, 15’
La început, este fortat să alerge. Apoi aleargă din proprie inițiativă. În cele din urma, îl urmărește pe altul alergând. Laureat Palme d’Or la Cannes.

4:00 Going UP: 3 filme scurte ale aceluiași regizor – Adrian Sitaru
Valuri – România, 2007, 17’ / Colivia – România, 2010, 17’ / Lord – România, 2010, 22’

5:00 Filme Wake UP

Întrebare pentru tata (Fragen an meinen Vater) – Germania, 2011, r. Konrad Mühe, 11’
Un fiu explorează munca tatălui său după moartea părintelui. Băiatul încearcă astfel să-l cunoască mai bine, dar unele întrebări rămân fără răspuns. Mențiune specială la Festivalul de la Berlin.

Costumul de baie 46 (Badkaje 46) – Belgia, 2010, r. Wannes Destoop, 15’
O fetiță de 12 ani se simte nesigură, mai puțin atunci cand înoată. Nevoia de un nou costum de baie o transformă în altcineva. A obținut Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes.

Până când râul se va înroși (Until the river goes red) – Marea Britanie, 2010, r. Paul Wright, 28’
Chloe călătorește cu părinții săi în căutarea unui râu mitic. Descoperim însă că în spatele aparențelor se ascunde un adevăr înfiorător. Marele câștigător la BAFTA.

[ Facebook event ]

www.ShortsUP.ro
www.facebook.com/ShortsUpRomania
www.twitter.com/ShortsUP
www.youtube.com/ShortsUP
www.flickr.com/photos/ShortsUP

Leave a reply (we review all comments)