Strangers Script Lab, un alt fel de a scrie scenarii, în România

Strada Film, în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities şi Asociaţia Script, şi cu sprijinul Uniunii Europene lansează laboratorul de scenaristică Strangers Script Lab, care se va desfăşura anul acesta în două locaţii diferite din ţară, în perioada iulie-octombrie.

Strangers Script Lab are ca scop obţinerea unor scenarii profesioniste, care au potenţialul de a deveni filme de succes, cât şi crearea unui context creativ care să încurajeze tinerii scenarişti să interacţioneze cu oameni din domenii artistice cât mai variate.

Scenariştii profesionişti sau amatori sunt invitaţi să acceseze siteul www.strangerslab.eu şi să completeze aplicaţia din secţiunea APPLY. Aplicanţii trebuie să uploadeze un pdf/word care să conţină un treatment de zece pagini pentru un scenariu de lungmetraj ficţiune, un fragment de 3-5 pagini dintr-un scenariu precedent, CV-ul personal şi o fotografie reprezentativă.

Singura regulă este ca subiectele propuse să aibă o componentă de discriminare etnică.

Mai mulţi readeri români şi străini (atât din industria filmului, cât şi din mass-media şi alte domenii artistice) vor citi şi analiza aplicaţiile primite. În cele din urmă, 5 proiecte vor fi selectate şi 5 scenarişiti vor intra în laborator, unde îşi vor dezvolta proiectele din stadiul de treatment până la forma finală a scenariului de lung metraj, sub îndrumarea unor specialişti in domeniu.

Invitaţii laboratorului vor fi figuri importante din industria europeană de film, precum şi personaje marcante din scena culturală, artistică şi din mass-media românească, dar şi studenţi care vor alcătui focus group-uri şi vor dezbate deschis cele 5 propuneri ale laboratorului.

Cel mai bun lung metraj apreciat de comisie va fi premiat la sfârşitul laboratorului, cu 2000 de euro.

DEADLINE-ul pentru APLICAŢIA ONLINE este 15 IUNIE 2011.

Adresă de contact:
ask@strangerslab.eu
facebook
www.strangerslab.eu

1 thought on “Strangers Script Lab, un alt fel de a scrie scenarii, în România”

Leave a reply (we review all comments)