Red Bull King of the Rock pentru prima oara in Romania!

  • by
Red Bull King of the Rock pentru prima oara in Romania!

Red Bull King of the Rock pentru prima oara in Romania!

Fii Red Bull King of the Rock! Fii „Rege” in cea mai temuta inchisoare din lume!

Timp de 29 de ani, peste 1500 de oameni nu si-au dorit altceva decat sa evadeze de pe insula Alcatraz. La aproape jumatate de secol dupa ce ultimii „locatari” au parasit cea mai temuta inchisoare din lume, sute de oameni vor face tot ce le sta in putinta pentru a ajunge pe insula. Scopul? Toti vor sa devina Red Bull King of the Rock, „Regele” baschetului unu la unu din lume!

Pentru prima oara un roman are sansa de a fi printre cei mai buni 64 de jucatori de baschet de strada din lume, care, la 24 septembrie, in curtea celebrei inchisori Alcatraz, vor fi pregatiti pentru marea finala mondiala.

Trei turnee zonale de calificare si o finala pe tara vor da sansa streetballerilor de la noi sa arate de ce sunt in stare. Prima oprire a caravanei Red Bull King of the Rock este la Timisoara, la 1 iunie, pe terenurile de sport ale Universitatii de Vest. A doua este la Cluj, la 8 iunie, pe platoul din fata Salii Sporturilor „Horia Demian” iar ultima, la Bucuresti, la 24 iunie, pe terenurile „Sport Arena” din cadrul Universitatii Politehnice.

Marea finala, care va reuni cei mai buni jucatori din tara va avea loc la 25 iunie, la Bucuresti, pe aceleasi terenuri „Sport Arena”.

Sistemul de desfasurare al competitiei este simplu, asemenea duelurilor care au loc in baschetul de strada: castigi sau pleci acasa! Ai la dispozitie cinci minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singura posesie, pentru a demonstra ca esti mai bun decat adversarul tau. Daca ai marcat primul 11 puncte esti invingator. Atentie la faulturi! Ai maximum cinci la dispozitie inainte de a fi descalificat iar orice greseala antisportiva duce automat la descalificare.

Punctajul va fi acelasi ca la baschetul obisnuit, aruncarile fiind fie 2 puncte, fie de 3 puncte. Daca esti faultat pe aruncare la cos, primesti un punct, iar posesia se schimba.

Paseste pe teren doar cu jocul si cu numele tau. Domina, sau vei fi dominat. Si nu uita, vei fi respectat doar atunci cand iti vei castiga acest respect pe teren si niciun moment mai devreme. Esti pregatit pentru toate acestea? Vino la terenurile amintite incepand cu ora 10.00, in ziua de concurs, pentru a te inscrie. Primul sosit, primul servit!

Daca vrei sa afli mai multe, intra pe www.redbull.ro/kingoftherock.

Ce este Alcatraz?

Intr-un top al inchisorilor de maxima siguranta, Alcatraz Island cunoscuta si sub numele de “The Rock” a fost una din cele mai cunoscute, gazduind nume grele si periculoase din Sistemul Criminal al SUA. Multi au incercat sa fuga de restrictiile pe care zidurile inchisorii le ofereau dar izolarea completa de societate pe care Alcatraz o impunea si elementele periculoase din golful San Francisco au facut-o dovada vie a evadarii imposibile.

Originar, inchisoarea a fost folosita ca si centru de detentie militar pentru prizonierii din Razboiul Civil si captivii din Razboiul Spaniol-American; in 1934 a devenit in mod oficial inchisoare federala. Alcatraz a avut parte de o renovare completa pentru a fi siguri ca nu exista nici o slabiciune, un rezultat direct al Marii Crize si al prohibitiei care a condus la un val criminal fara precedent, in special din partea crimei organizate, in anii 20 si 30, iar Alcatrazul era locul ideal pentru a ii retine pe acesti noi inamici publici ai Americii.

Timp de 29 de ani, celule din Alcatraz au fost casa celor mai feroce si temuti criminali, nume precum George “Machine Gun” Kelly, Robert Stroud aka Birdman of Alcatraz, Alvin Karpis, Bumpy Johnson si ultimul, dar nu cel urma Al Capone. A fost un fel de “cei mai cei” ai lumii criminale, un fel de alinere a celor mai mari “staruri” de pe lista de raufacatorilor cautati de autoritatile federale.

Pe 21 martie 1963, procurorul general Robert F. Kennedy (da! Acel Robert f. Kennedy) a inchis celulele de la Alcatraz pentru totdeauna, datorita costurilor de intretinere si datorita degradarii avansate a cladirilor in urma a jumatate de secol de actiune a apei sarate. Peste ani, insula a fost parte din filme, desene, carti, emisiuni televizate, benzi desenate si jocuri. Astazi, insula este un peisaj istoric controlat de National Park Services care ofera tururi vizitatorilor. Chiar daca se pare ca Alcatrazul a fost “domesticit”, trecutul salbatic continua sa pluteasca deasupra insulei.

Leave a reply (we review all comments)