The ARKitects of Sound: The Amsterdams, Mes Quins, Tips @ The Ark

  • by
The ARKitects of Sound: The Amsterdams, Mes Quins, Tips @ The Ark

The ARKitects of Sound: The Amsterdams, Mes Quins, Tips @ The Ark

Incepand din 19 mai 2011 Jagermeister prezinta : The ARKitects of Sound!

“The ARKitects of Sound” reprezinta o serie de 8 concerte live ce vor avea loc la ARK Underground (Str. Uranus Nr.150).In acest cadru vor concerta trupe din sfera muzicala alternativa. Primele 4 editii se vor desfasura in fiecare joi incepand cu data de 19 mai.

Invitati la prima editie vor fi :

THE AMSTERDAMS (alternative rock/indie/brit-pop)
MES QUINS (synth-pop/disco punk)
TIPS (alternative/pop/indie)

Asadar, pe 19 mai, incepand cu ora 22:00 ARK Underground va asteapta la: “The ARKitects of Sound” (Volume 1), un eveniment prezentat de Jagermeister!

Locatie : Str.Uranus Nr.150 (Calea Rahovei Nr.196A)
Data : 19 mai 2011
Acces : Incepand cu ora 21.30
Intrare : 15 lei

THE AMSTERDAMS
(http://www.theamsterdams.com/)

The Amsterdams fac parte din acele formatii new-comers de la noi din tara, care au indraznit sa vina cu ceva nou. Stilul lor este un rock alternative/indie/brit-pop. Acest mix de stiluri la ora actuala este favorit in alte tari din Europa, la fel si peste ocean. La noi in tara insa putini au avut curajul de a prelua aceste influente pentru publicul roman.
Trupa a fost înfiinţată în 2006, când doi dintre membrii actuali, Andrei Haţegan (voce, clape) şi Andrei Ungureanu (chitară) s-au intâlnit la Bucureşti. Proiectul şi-a schimbat componenţa de-a lungul timpul, evoluând până la formula actuală, completată de Augustin Nicolae (bas) şi Ovidiu Bejan (chitară, voce).Au renunţat de curând la formula cu toboşar, trei dintre membrii trupei asumandu-şi acum acest rol. Primul EP, Automatic, a fost lansat în 2008, urmat în 2009 de primul album al trupei, Adolessons. Cel mai recent album,Electromagnetica, a fost lansat la finalul lunii martie. Trupa a concertat în Olanda – la Amsterdam şi Utrecht – dar şi la Budapesta, Praga, Salzburg, Bologna şi Torino, ultimul album fiind promovat printr-o serie de concerte în Scoţia şi Anglia. În 2010, formaţia the Amsterdams a cântat în deschiderea concertului The Cranberries la Bucureşti.Pentru o biografie completa puteti accesa acest link : http://ro.wikipedia.org/wiki/The_Amsterdams

MES QUINS
(http://www.myspace.com/mesquins)

Jucandu-se cu cliseele si provocand kitschul, trupa bucuresteana, Mes Quins este o adevarata revelatie pe scena muzicala romaneasca. Electro-clash si post-punk profund completate de versuri de o autoironie deliciosa sau de o sensibilitate aproape gotica, Mes Quins fac electro-ul seducator.
Era o zi friguroasa din iarna anului 2008 cand Ovidiu Chihaia si Silviu Gherman au pus bazele trupei Mes Quins. Chihaia activase in trupe de succes precum Pure, Guillotines si Hotel Fetish, aducand astfel un know-how pe care Gherman nu-l avea defel. In afara de pasiunea pentru sunetele electronice, Gherman se ocupa cu jucatul in reclame si cu scrisul de carti. De altfel, primul concert al trupei a avut loc o data cu lansarea celui de-al doilea volum al lui Gherman, intitulat “Cele mai frumoase creiere”.
Dupa inceputul fulminant, concertele s-au succedat cu rapiditate. Cei doi membri fondatori Mes Quins au cooptat o basista (Adelina Amza) si un tobosar (Ovidiu Rusu). Amza spune ca a avut numai job-uri office si ca a inceput sa cante la bas deoarece amortise pe scaun. Rusu e foarte incantat de drum pad-ul sau si abia asteapta sa ajunga acasa dupa serviciu, sa-si puna castile in urechi si sa bata.
Mes Quins au concertat in mai toate cluburile din Bucuresti, plus in clubul Zvon din Cluj, au deschis pentru Namosh si Handsome Furs si au participat la festivalul Watumi de la Brasov, afisand de fiecare data o imagine sexuala, dar nesustinuta stilistic. Acest lucru s-a schimbat in 2009, cand colaborarea cu regizorul Miruna Boruzescu a dat nastere unui videoclip inovator pentru piata de muzica din Romania, videoclip realizat pentru piesa “In the land of the dead”.
La sfârșitul lunii martie 2011, trupa a investit masiv în lansarea gratuită a primului lor album, intitulat Electro German pre care il puteți descărca gratis de la www.mesquins.ro.

TIPS (ex in PROBE)
(http://www.myspace.com/tipsofficial)

Povestea in PROBE a inceput in 2008 ,cand Tudor (aka T) si Radu (aka Rudy/Justapawn) s-au decis sa dea contur sonor unor idei si sa astearna pe foaie randuri intregi de cerneala.Au alcatuit primul puzzle musical al proiectului cu synth-uri, chitari acustice, beat-uri, linii de bass si vocale.
Mai lipsea un personaj : omul cu vocea. Dupa cautari intense au gasit-o pe cea care promitea sa le incununeze arta prin voce capabila si atitudine : Brigitta (aka Bridge), fosta finalista a concursului Megastar.
Locuri si manifestari in cadrul carora trupa a cunoscut un public frumos si insetat dupa muzica buna au fost in Bucuresti deocamdata : Hobby Caffe, New Overtime, Hand2Hand Music & Art Marathon – Club Piranha , Concursul GBOB 2010 – Arenele Romane, Club Elephant, Club Mojo, Stagiunea Rock 2011 – Grill Pub, 10/10/10 Design Ecologies .
Emisiunile radio si TV care au gazduit trupa pentru o clipa sau doua au fost : « Stereo Groove » , « Sala de Repetitii » – Radio3Net Florian Pittis, « Zori de Zi », « Neatza cu Razvan si Dani » , « Liber la vacanta » , « Tonomatul DP 2 » , « Intalnire pe 2 ».
TIPS (ex in PROBE) reprezinta un nou inceput pentru trupa , o resetare a prioritatilor , o reevaluare a directiei si a rolului membrilor actuali. Schimbarea de nume vine odata cu lansarea primului material audio , ce contine 6 piese alese , cu iz diferit , influente diverse, dar cu un singur numitor comun : prospetimea.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)