Salonul de Fotografie Bucuresti 2011 @ Muzeul Taranului Roman

  • by
Salonul de Fotografie Bucuresti 2011 @ Muzeul Taranului Roman

Salonul de Fotografie Bucuresti 2011 @ Muzeul Taranului Roman

Salonul de Fotografie Bucuresti
19 – 22 mai 2011

Salonul de Fotografie Bucuresti, aflat la a doua editie, se desfasoara anul acesta in perioada 19 – 22 mai 2011 la Muzeul Taranului Roman in Sala de Oaspeti.

Salonul aduce in atentia publicului noutatile marcilor mondiale ale fotografiei. Loc de intalnire a schimburilor de idei, pasiunilor, informatiilor, Salonul va propune, timp de patru zile, un program deosebit de ateliere, dezbateri, sesiuni foto; loc de atractie comerciala cu participarea actorilor importanti ai pietei de fotografie si a editorilor specializati, Salonul se bucura in acest an de participarea celor mai importante scoli de fotografie.

Nu lipsesc concursurile si expozitiile de fotografie, surprizele amuzante care fac deliciul publicului larg. Intilnirile de la Salon aduc sub aceeasi umbrela nume sonore din fotojurnalismul romanesc precum Radu Sigheti (Reuters), Lucian Muntean (Adevarul), Bogdan Iurascu (Jurnalul National), Daniel Mihailescu (AFP), Petrut Calinescu, Ovidiu Micsik (Mediafax) si Andrei Pungovschi. Personalitati din zona fotografiei, asociatii fotografice, scoli de fotografie sau echipe de tineri dedicati in ale fotografiei vor pregati pentru publicul interesat discutii, cursuri practice, mese rotunde sau lansari de echipamente de profil.

Expozitia Foto4ALL cuprinde anul acesta 140 de lucrari provenind de la 50 de fotografi care au participat la concursul cu acelasi titlu. Vernisajul si festivitatea de premiere a Foto4ALL se va desfasura cu ocazia deschiderii oficiale, joi, 19 mai, ora 19.00. Salonul mai prezinta doua alte expozitii ale lui Andrei Pungovschi despre Vama Veche si Christian Kostyak despre culisele Operei Nationale Bucuresti.

Pentru cei care ne viziteaza in cele patru zile, Salonul de Fotografie desfasoara un concurs cu premii constand in camere foto. SF Click este un concurs adresat tinerilor, un concurs care sa distreze! Nu cere profesionalism, nu cere fotografii studiate si proceduri sofisticate. Have fun! este sloganul acestui concurs care invita pe toti vizitatorii sa fotografieze evenimentele, discutiile, concertele, instantanee haioase din timpul salonului. Fotografiile vor fi postate pe pagina Facebook a salonului, unde vor fi jurizate. Cele mai haioase fotografii vor fi premiate cu camere foto de la Benq si Lomography duminica, 22 mai, orele 17.00, la petrecerea de inchidere a Salonului care incepe cu un concert de jazz.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)