Noi confirmari din Romania pt B’estFest Summer Camp 2011

Noi nume romanesti confirma prezenta in cadrul B’ESTFEST Summer Camp 2011: ROA, Electric Brother, CTC, The Mono Jacks, Madame Hooligan si Cuantune alaturandu-se astfel trupelor romanesti deja confirmate anul acesta pe afisul festivalului – Suie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma si Sarmalele Reci. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2011 se va desfasura in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, pe malul lacului Pasarea din comuna Tunari (in nordul Bucurestiului, la doar 10 minute de Piata Presei Libere).

ROA (3 iulie)

Trupa Rise Of Artificial, fondata de Cezar Stanciulescu (Junkyard) si Bogdan Popoiag (UNU’) si-a facut debutul muzical cu single-ul „Ne place”, care in scurt timp a devenit una dintre cele mai difuzate piese la radiourile autohtone, intrand chiar si in FM-ul international. Din mai 2011 un nou membru, pe numele lui Cristin Negriuc, raspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitara si sinteza tobelor live. Luna aceasta, ROA isi va lansa albumul de debut, “Artificial”, ce va fi urmat de o serie de concerte in tara precum si, desigur, o aparitie in cadrul B’ESTFEST Summer Camp.

CTC (3 iulie)

Infiintata in anul 1999, trupa este formata din DOC, Deliric 1, VD si Dj Paul, cei patru fiind totodata si fondatorii unuia dintre primele label-uri independente de hip-hop din Romania – Facem Records. EP-ul “CTC & Cedry2k”, aparitii pe diverse compilatii, mixtape-uri precum si pe albumele unor artisti precum RACLA , K-Gula, Da Hood, Zale, Bitza au precedat aparitia in 2005 a LP-ului “Dificultati tehnice”. In 2011, DOC
a lansat “Scapat de sub control”, urmand ca luna aceasta Deliric 1 sa lanseze primul sau material solo “Inspectia tehnica periodica”.

Electric Brother (2 iulie)

Electric Brother este probabil unul dintre cel mai des mentionate nume pe albumele preferate ale publicului roman. Discurile lansate cu Aievea, cu NSK, colaborarile cu Vlaicu Golcea, cu Norzeatic & Khidja, Junkyard, The Amsterdams, Kumm si multi altii, coloana sonora a filmelor lui Radu Muntean, sau dj set-urile absolut neasteptate i-au adus un loc important in muzica romaneasca. In iunie 2011 va lansa noul album solo numit “Pe Pamant” – o calatorie sonora pe pamant prin care incearca sa lege culturi, generatii, povesti si personaje, cu aceeasi forta cu care si-a largit propriile orizonturi. Discul are invitati din Timisoara, Londra, Delta Dunarii, Bissau si multe alte locuri. La B’ESTFEST Summer Camp va fi acompaniat de bateristul Tavi Scurtu si de o voce surpriza.

The Mono Jacks (1 iulie)

Trupa The Mono Jacks s-a format in anul 2008 la initiativa lui Doru Trascau de la AB4. Trupa este cunoscuta pentru piesele “Maria”, “Come Back Girl”, “Push The Pedal” si “We’re All Getting Older”, toate ajunse pe primele pozitii ale topurilor alternative. In prezent, Doru Trascau (voce, chitara), Florin Vasile (chitara, voce), Alex Voicu (bas) si Dorian Cazacu (tobe) lucreaza la piese noi pentru un al doilea album si isi propun sa lanseze o trilogie video in cursul acestui an.

Madame Hooligan (1 iulie)

Madame Hooligan a fost infiintata la sfarsitul anului 2006 in Los Angeles de catre Radu Almasan. Primul single al trupei, Freak the world, a ocupat timp de doua luni prima pozitie in clasamentul celui mai important post de radio dedicat muzicii indie rock din State Unite. Vara aceasta, dupa aparitia in cadrul B’ESTFEST Summer Camp, trupa urmeaza sa concerteze la Burning Man, renumitul festival din desertul Black Rock (Nevada, SUA).

Cuantune (3 iulie)

Cuantune este printre putinele trupe romanesti din noul val definite printr-un sound inedit si captivant, cu un stil aparte, greu de incadrat intr-un singur gen muzical, care imbina sonoritati de classic-, acid- si nu-jazz. In show-urile live, Elizabeth si Mario F. Cruxfader alaturi de muzicienii care ii acompaniaza pe scena, inoveaza si propun un sound fresh, in care jazz-ul se imbina cu influente de trip-hop, electro, soul sau funk.

Biletele pentru festival sunt disponibile la preturile de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile si 15 lei voucherul de camping, acestea putand fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau The Ark (Uranus 150). De asemenea, elevii si studentii care vor sa mearga cu gasca la festival, pot beneficia de o reducere de 50% din pretul biletelor. Mai multe detalii si informatii referitoare la B’ESTFEST Summer Camp 2011 sunt disponibile pe www.bestfest.ro, dar si pe paginile oficiale de Facebook si Twitter.

2 thoughts on “Noi confirmari din Romania pt B’estFest Summer Camp 2011”

Leave a reply (we review all comments)