ShortsUP si TVR 2 prezinta “Filmul Scurt pe 2”

  • by
ShortsUP si TVR 2 prezinta "Filmul Scurt pe 2"

ShortsUP si TVR 2 prezinta "Filmul Scurt pe 2"

Joi, 19 mai, de la 23.35, emisiunea “Filmul scurt pe 2” revine cu două scurtmetraje de excepție și doi invitați care le comentează, la TVR 2. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și actrița Ana Ularu vor vorbi despre filmul “Valuri” (regia Adrian Sitaru) și animația ”Skhizein” (regia Jérémy Clapin).
Filmul lui Adrian Sitaru spune povestea a două personaje aflate în situații limită. La mare, pe plajă, un ţigan este rugat de o mamă occidentală să aibă grijă de copilul său. Un tată plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o înveţe să înoate. Femeia dispare însă sub valuri, iar povestea ia o nouă turnură. “Valuri” a câştigat, între altele, premiul Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno și Heart of Sarajevo, la Festivalul de la Sarajevo.
Animația franceză “Skhizein” regizată de Jérémy Clapin îl are în centru pe Henri, personajul care, lovit de un meteorit de 150 de tone, trebuie să se obişnuiască să trăiască la 91cm de el însuşi. Filmul a fost distins cu Kodak Short Film Award la Cannes, a primit o nominalizare la premiile Cesar și alte 20 de premii internaționale.
Ce film scurt au preferat Cristian Tudor Popescu și Ana Ularu și care sunt argumentele lor? Vom afla joi seară de la 23.35 la “Filmul Scurt pe 2”, o coproductie TVR 2 si ShortsUP. Detalii pe www.shortsup.ro și www.tvr.ro.

Leave a reply (we review all comments)