Ciclofest – Call for projects @ Atelierul de Producţie

  • by
Ciclofest - Call for projects @ Atelierul de Producţie

Ciclofest - Call for projects @ Atelierul de Producţie

Ciclofest, primul festival dedicat în exclusivitate bicicletei, se lansează în această vară cu prima ediție, în spațiul de la Atelierul de Producție. Pentru această primă ediție, festivalul va include și o secțiune cu proiecte venite din partea participanților.

Festivalul, organizat de platforma Portocala Mecanică şi de Atelierul de Producţie, aşteaptă, până pe 22 mai, proiecte din partea tuturor celor care integrează bicicleta în viața – și în arta – lor de zi cu zi.

Am vrut să facem un festival al bicicletei pentru că aglomerațiile urbane românești au nevoie de o bucurie colectivă în jurul bicicletei. Care să ţină mai multe zile, care să adune cât mai multe voci entuziaste, care să vorbească despre biciclete şi altfel decât prin harnica pedalare zilnică prin oraş. Vrem să vedem nu doar biciclete şi biciclişti frumoşi, ci să ne uităm şi la filme împreună, să admirăm opere de bicycle art făcute de fiecare dintre noi, să ascultăm muzica din căști când dăm o tură, să facem echipe în jurul bicicletelor pentru jocuri de toate felurile.
Spaţiul de la Atelierul de Producție e deja în devenire, în scurt timp va fi al tuturor.

Call for projects
Pentru a face toate acestea posibile, dar și pentru a da glas celor mai îndrăznețe minți, am hotărât că avem neapărată nevoie ajutorul vostru, al tuturor. Cu idei, care să fie concretizate în spaţiul de la Atelierul de Producţie, în cadrul Ciclofest.

Aşadar, iată: Atelierul de Producţie şi Portocala Mecanică vă oferă un spaţiu de exprimare creativă, unde voi să vă lăudați ideile cum puteţi mai bine, să ne cereţi sfatul, iar noi vă vom oferi ajutorul ca ideile să şi prindă contur. Avem, prin urmare, un link la o secţiune specială “Call for projects” pe siteul ciclofest.ro, ca să vă uşurăm munca.

Categoriile unde puteţi să daţi frâu liber talentului şi imaginaţiei sunt trei la număr:

1. Bicycle art: orice fel de creaţii care au ca sursă de inspiraţie bicicleta (fie că pornesc de la o roată precum a făcut-o Duchamp, fie că recreează o bicicletă cu ajutorul altor mijloace de expresie). Aici adunăm lucrări din toate domeniile creative: sculptură, foto, design de toate felurile (grafic, vestimentar, de obiect, de biciclete). Just name it! Spiritul Do It Yourself se cere exploatat la maxim!

2. Bicycle movies: vom proiecta o serie de filme celebre cu biciclete, scurtmetraje, lungmetraje, animaţii. Pentru că suntem siguri că în fiecare dintre voi zace un mic Sylvain Chomet sau un Vittorio de Sica, am fi mai mult decât onoraţi să faceţi la Ciclofest prima proiecţie a propriilor voastre creaţii.

3. Bicycle games and tricks: Pentru că vrem să fie clar că bicicleta nu este nicidecum un moft alienant, vrem să arătăm tuturor că în jurul ei se leagă nu doar pasiuni individuale, ci şi unele colective. Jocuri în mai mulți, trick-uri admirate de neofiți. Pe fixie-uri, pe BMX-uri sau pe monociclu, toate își vor găsi spațiu de manevră. Le fel și partide incendiare de bike polo sau dueluri nemaivăzute în sistem bike joust. Descrie-ne talentul tău și ne vom asigura că nu rămâne trecut cu vederea la Ciclofest.

Deadline-ul pentru proiecte este 22 mai 2011. Promitem să facem update la program pe măsură ce adunăm fiecare dintre lucrările voastre.

Ciclofest vă urează baftă și spor la găsit idei cu pedale!

Leave a reply (we review all comments)