Kentin Jivek, We Singing Colors @ Control

  • by
Kentin Jivek, We Singing Colors @ Control

Kentin Jivek, We Singing Colors @ Control

Vineri 13 mai, ora 21.00 @CONTROL

Kentin Jivek (Fr), We Singing Colors (Ro)
An indie / dark folk evening

Kentin Jivek , artist francez din Bordeaux va fi prezent vineri 13 mai pe scena din Control pentru a ne incuraja sa exploram tonalitati neo si dark folk si pentru a ne introduce intr-o atmosfera psihedelica.

In aceeasi nota seara este deschisa de performance-ul live ”We Singing Colors” proiectul solo al lui Andrei, vocal al trupei indie The Amsterdams.

Jivek este expresia artistului complet, impletind cariera sa muzicala cu spiritualitatea, cu pictura, cu afinitatile si exprimarile sale literare. Dupa lansarea celui de-al 5lea album “Ode to Marmæle”, Jivek a fost invitat sa concerteze in toata Europa si va ajunge si in Bucuresti sa interpreteze piesele de pe acest LP, care au la baza inspiratia din folclorul scandinav si o tonalitate neofolk psihedelica.
Lansat la numai 6 luni dupa “Eight New Prophecies”, “Ode to Marmæle”, a primit critici pozitive in presa din intreaga lume si a fost bine primit si difuzat la posturile de radio din Argentina, Austria, Olanda, Germania si Grecia.
Piese ca “Fortune Teller”, “Elegido Por Dios” confirma faptul ca originile oculte ale lumii sunt izvorul inspirational al stilului ce-l defineste pe Jivek.
Versurile pieselor sunt scrise in franceza, engleza sau spaniola si impletesc temele mitologice cu folclorul international actual.
In piesele in franceza ( de ex. Parce Que C’est Toi), este evidenta afinitatea pentru Léo Ferré prin structura muzicala minimalista, in timp ce in alte piese e remarcabila influenta Current 93, Ô Paradis, Spiritual Front, Dead Can Dance.
Intr-un interviu luat dupa lansariea albumului „Now I’m black moon” Kentin declara : ”Sunt un ascet, deci scriitorul Jean Genet ma ajuta sa inteleg perversitatea, raul si erotismul prin faptul ca expune caracterul ambivalent al personajelor . Imi place sa vad oameni care incearca sa arate o imagine de sfinti desi sunt niste obsedati. ”The Black Moon” scoate la iveala cele mai groaznice impulsuri, in timp ce o alta parte a fiintei incerca sa mentina o imagine normala/decenta a eului. ”

”(….) acest album este mai mult ‘ambient folk’. Este un album cu o nota mai personala, scris si compus cu ajutorul absintului. ”

Jivek a concertat de-a lungul timpului fie singur, la pian, chitara, fie in duet cu 2 chitari, samplere si keyboards, fie intr-o formula de trio de vioara, percutie si chitara.
Ca si pictor el promoveaza o doctrina a libertatii depline a culoarii si formei. El spune ca pictura este cea care reuseste sa il faca sa identifice ce se intampla in jur, in social , presupunand o abordare mai in detaliu a vietii cotidiene. Este vorba de o viziune ce poate contura revelatia fiintei din interior, o expresie a dorintei lui de a ”surpinde”/imortaliza realitatea.
Lucrarile lui http://www.flickr.com/photos/kentinjivek sunt in principal pasteluri, picturi acrilice sau pe baza de cerneala indiana.

More About Kentin Jivek:
https://soundcloud.com/kentin-jivek
http://twitter.com/KENTINJIVEK
http://kentinjivek.tumblr.com/
facebook.com/KentinJivek

We Singing Colors a pornit cam acum un an, timp in care Andrei Hategan marturiseste ca nu a facut mai nimic, cu exceptia unor piese puse pe youtube si pe playerul lui.
Pe unele piese a mai colaborat cu unii oameni, iar in concertul din Control va canta cu o fata colorata.
”Concertul din Control e primul si cel mai important. ” spune el….

Pana acum a scris despre We Singing Colors blogul american THE NEW LO FI:
http://thenewlofi.com/2010/12/we-singing-colors/

Piesa de pe youtube este:
https://www.youtube.com/watch?v=CFb-MjUFlCs

Facebook:
http://www.facebook.com/pages/We-Singing-Colors/136344156383997

Drop by!
Afterparty cu Cliza – The Great Rock’n’Roll Circus, de la miezul noptii.

Control club se afla pe Str. Academiei nr.19, intrarea dinspre Fac. de Arhitectura in Pasajul Victoriei.

Leave a reply (we review all comments)