No Age @ Control

  • by

Joi, 21 aprilie, OneDay si Club Control prezinta, in premiera la Bucuresti, indie-rock american marca Sub Pop cu o formatie ajunsa deja la rang de cult: No Age. In deschidere, un recital al trupelor bucurestene The Mono Jacks si Coughy.

No Age, duo-ul american compus din chitaristul Randy Randall si tobosarul & solistul Dean Allen Spunt, isi are radacinile in scena DIY art-punk din Los Angeles, la care se adauga o constelatie de influente, de la The Byrds sau John Cale la Husker Du, The Ramones si My Bloody Valentine. Totul procesat din perspectiva prolificei miscari underground californiene si redat intr-un colaj inimitabil de fuzz, dream-punk si experimental art-pop.

Formata in 2005, dupa destramarea trupei hardcore punk Wives, in care Dean era basist iar Randy chitarist, No Age are la activ trei albume de studio: Weirdo Rippers (FatCat Records, 2007), Nouns (Sub Pop, 2008) si Everything in Between (Sub Pop, 2010), materiale ce au adus formatiei recunoasterea intr-o varietate de medii artistice. La sfarsitul lui 2007, The New Yorker dedica un articol “zgomotosului si adesea genialului duo No Age”, confirmand statutul trupei ca punct de referinta al miscarii underground ce avea cartierul general in clubul The Smell din Los Angeles. Anul urmator, Pitchfork listeaza Nouns pe locul 3 in topul celor mai bune 50 de albume ale anului, iar No Age primesc o neasteptata nominalizare la un premiu Grammy pentru cea mai buna coperta de album – realizata de trupa in colaborare cu Brian Roettinger. Astfel, de la debutul lor pe scena underground californiana, No Age au reusit in doar cativa ani sa devina o formatie cult in peisajul indie-rock actual.

Lansat in septembrie anul trecut de prestigioasa casa de discuri Sub Pop, cel mai nou album No Age, intitulat Everything in Between, a fost repede catalogat de critici drept dovada maturitatii artistice dobandite de formatie. Primul single, Glitter, atrage atentia asupra sound-ului noise-pop caracteristic, formatia experimentand in continuare cu sample-uri melodioase, ritmuri dezorientate si versuri criptice.

www.myspace.com/nonoage
www.youtube.com/watch?v=hm82vG2P4x0

“No Age continua sa-si construiasca o reputatie solida pentru virtuozitate rasunatoare” – Filter
“Everything in Between este un salt triumfator de pe o baza deja solida, un progres ce confirma prezenta No Age in randul formatiilor indie-rock exceptionale ale prezentului” – Boston Globe
“Stil retro, interpretat cu entuziasm contagios” – Q Magazine

Joi, 21 aprilie, in Club Control, No Age promit publicului bucurestean un show rock de exceptie, ce nu trebuie ratat!

In deschiderea concertului No Age, un recital al formatiei bucurestene de rock alternativ The Mono Jacks. Formata in 2008, de Doru Trascau (chitara, voce) si Dorian Cazacu (tobe), cu Florin Vasile (chitara, voce) si Alex Voicu (bas), trupa a cucerit rapid publicul amator de indie-rock cu ritmuri seducatoare ce amintesc de Interpol, Editors si White Lies, precum si datorita show-urilor live energice. Lansat la finele anului trecut, albumul de debut, Now In Stereo, este un produs 100% independent, produs de Andrei “Robin” Proca, Alessandro Marton si The Mono Jacks. Primele trei single-uri, Maria, Come Back Girl si Push The Pedal, au ocupat pozitii de varf in clasamentele Radio Guerrilla si City FM.

http://themonojacks.bandcamp.com/

De asemenea in deschiderea evenimentului de joi, 21 aprilie, vor canta Coughy – un experiment audio – vizual nascut din dorinta de a improviza live pana la epuizare. Coughy sunt: Vlad Stoica (sampler, clape, drumpad), Ovidiu Bejan (voce, chitara, percutie) si Color Nurse (visuals si noise).

Concertul No Age la Bucuresti este prezentat de OneDay si Club Control si promovat de Radio Guerrilla. Parteneri: Sapte Seri, BestMusic, Metropotam, Hipmag, Neaparat.ro, Metalhead, Feeder, Vice, RockOn, Veioza Arte, Time Out Bucuresti, No3, Hypestreet, H20 si Off the Record.

Evenimentul va incepe dupa ora 21. Biletele, in valoare de 30 de lei, vor putea fi achizitionate in seara evenimentului, la intrarea in Club Control (Str. Academiei, 19).

www.oneday.ro
www.control-club.ro/eventlist/no-age.html

FB event

Tags:

Leave a reply (we review all comments)