127 de ore – din 22 aprilie în cinematografe

  • by
127 de ore - din 22 aprilie în cinematografe

127 de ore - din 22 aprilie în cinematografe

Transilvania Film aduce, din 22 aprilie, pe marile ecrane româneşti, 127 de ore, în regia lui Danny Boyle, un film inspirat dintr-o întâmplare reală din viaţa alpinistului Aron Ralston.

Acesta trăieşte aventura vieţii sale când este nevoit să îşi taie braţul după ce, în timpul unei escaladări, rămâne prins între două stânci într-un canion izolat. Timp de cinci zile, Ralston se luptă cu natura şi cu proprii demoni, îşi analizează viaţa şi găseşte curajul şi mijloacele necesare să escaladeze un perete de stâncă extrem de înalt şi să meargă pe jos peste 8 mile pentru a fi salvat. În timpul aveturii sale, Ralston îşi aduce aminte de prieteni, familie, iubite, dar şi de cele două excursioniste cu care se întâlnise înainte de accident. Povestit într-o structură narativă dinamică, 127 de ore este o poveste viscerală şi palpitantă, care va duce publicul într-o nouă călătorie şi va dovedi ce putem face când facem alegeri în viaţă.

127 de ore este scris, regizat şi produs de Danny Boyle, celebru pentru filmele Vagabondul Milionar, Traispotting, The Beach, etc. Actorul James Franco interpretează în film rolul principal, cel al alpinistului Aron Ralston. Filmul are la bază autobiografia lui Ralston Between a Rock and a Hard Place.

127 de ore a fost nominalizat la trei categorii la gala din acest an a premiilor Globul de Aur, şi anume Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună muzică.

De asemenea, filmul a fost nominalizat la opt premii BAFTA: Outstanding British Film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor într-un rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cea mai bună muzică de film.

127 de ore a fost nominalizat la şase premii Oscar: Cel mai bun film, Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai bună muzică originală, Cea mai bună melodie originală şi Cel mai bun montaj.

“Ştiam că vreau să aduc publicul în canion cu Aron şi să nu le dau drumul până nu este el salvat. Bineînţeles, am văzut povestea ca pe o extraordinară supravieţuire în sălbăticie, dar cred că mai există o întreagă faţetă a acestei poveşti care va surprinde spectatorii. Nu este vorba doar despre cum a supravieţui Aron, indiferent cât de incredibilă este povestea. Există o forţă a vieţii la care a apelat Aron care depăşeşte cu mult propriul său curaj remarcabil ca individ şi asta speram să putem ilustra pe ecran. Este ceva care ne leagă pe toţi şi când Aron, care pare singur în canion, este tras înapoi de ideea de comunitate, se întâmplă ceva foarte puternic”, spune Danny Boyle.

Boyle continuă: “Adesea, oamenii spun despre poveste, ‘Oh, nu ştiu dacă aş putea face aşa ceva’. Dar eu cred că toţi am face orice pentru viaţa asta care este atât de frumoasă şi care ne ajută să continuăm. Eu cred că ce a simţit Aron în acel canion, în acele şase zile, a fost că a realizat brusc care este adevărata valoare a vieţii. Una dintre ideile filmului este că el nu a fost niciodată complet singur în canion. Fizic, era absolut singur, dar spiritual era înconjurat de toţi cei pe care i-a cunoscut sau pe care i-a iubit sau la care a visat. Aceasta a fost diferenţa şi intenţia noastră a fost acea de a transmite acest sentiment cu povestea”.

Leave a reply (we review all comments)